FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno odvjetništvo: istraga o Svetom Duhu uskoro bi mogla biti dovršena

ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Kriminalistička obrada navodnihnezakonitosti u poslovanju Opće bolnice Sveti Duh i Poliklinike SvetiDuh 2 uskoro bi mogla biti dovršena, doznaje se danas u Državnomodvjetništvu.
ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Kriminalistička obrada navodnih nezakonitosti u poslovanju Opće bolnice Sveti Duh i Poliklinike Sveti Duh 2 uskoro bi mogla biti dovršena, doznaje se danas u Državnom odvjetništvu.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) u suradnji sa zagrebačkom policijom još od proljeća istražuje slučaj Svetog Duha.

Predmet kriminalističke obrade je i ukupnost poslovanja Opće bolnice vezano za istupe sadašnjeg ravnatelja Mladena Bušića u medijima, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Kriminalistička obrada nije dovršena ali se očekuje njezino brzo okončanje, ističe Državno odvjetništvo uz napomenu da ne može govoriti o konkretnim poduzetim radnjama.

USKOK još uvijek ne raspolaže s nalazom Državne revizije o navodnim nepravilnostima bivšeg ravnatelja Svetog Duha Dalibora Krpana. Njega je sadašnji ravnatelj Mladen Bušić, nakon preuzimanja dužnosti, optužio da je potpisivao štetne ugovore za bolnicu, posebice kada je riječ o Poliklinici 2, odnosno privatizaciji bolničke dijalize.

"Večernji list" ustvrdio je u srijedu kako nalazi Državne revizije pokazuju da je bolnica bez javnih natječaja za nabavu medicinske opreme i materijala potrošila 46,3 milijuna kuna.

Revizija je navodno pronašla i nepravilnosti u postupku izdvajanja Poliklinike 2 iz djelatnosi bolnice.

Bivši ravnatelj Krpan izjavio je Hini kako je dosad već dva puta razgovarao s istražiteljima o Poliklinici 2 ponovivši da u njegovu vođenju bolnice nema ništa sporno i da je sve radio prema zakonu.

Krpan kaže kako bi želio da se istragom utvrdi i zašto je nezakonito prekinuta arbitraža zbog odbijanja bolnice da potpiše nepovoljni ugovor s HZZO-om, zašto Grad Zagreb, kao vlasnik bolnice, nije učinio ništa za rješavanje problema dijalize koja je dovodila u opasnost živote pacijenata, već je to morala učiniti sama bolnica, kao i zašto još uvijek nije odobren zajam za obnavljanje medicinske opreme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙