FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Direktor oštetio riječko poduzeće za više od milijun kuna

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo uRijeci podnijelo je istražni zahtjev protiv bivšeg direktora riječkogatrgovačkog poduzeća pod sumnjom da ga je oštetio za više od milijunkuna, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je istražni zahtjev protiv bivšeg direktora riječkoga trgovačkog poduzeća pod sumnjom da ga je oštetio za više od milijun kuna, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

Istražni zahtjev podnesen je protiv 55-godišnjeg M.V. zbog zlouporabe položaja i ovlasti jer je, kako stoji u zahtjevu, lani od 23. studenog do 21. prosinca ispod cijene prodao više nekretnina, iako za to nije imao dopuštenje tvrtke.

Bivši direktor je kao prodavatelj sklopio kupoprodajni ugovor s tvrtkom kupcem iz Viškova, a zatim i aneks ugovora, nakon čega je nekretnine prodao za 500.000 eura ili za najmanje 140.000 eura ispod procijenjene vrijednosti. Time je tvrtku i vlasnike oštetio za oko 140.000 eura.

Također je lani od 23. lipnja do 3. rujna kao direktor iste tvrtke donio odluku po kojoj je sebi isplatio 63.000 kuna, prikazavši tu svotu kao kratkoročnu pozajmicu s rokom povrata od godinu dana bez kamata. U početku rujna 2004. podignuo je sa žiro-računa poduzeća 4000 kuna bez ugovora o pozajmici. Budući da novac nije vratio, oštetio je tvrtku i vlasnike za još 67.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙