FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istražni zahtjev protiv direktora i predsjednice NO-a "Itasa"

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Ivanečko općinsko odvjetništvozatražilo je istragu protiv direktora i predsjednice Nadzornog odboratvornice alatnih strojeva u stečaju "Itas" zbog sumnje da su oštetilito poduzeće za deset milijuna kuna, objavilo je danas Državnoodvjetništvo Republike Hrvatske na svojim internetskim stranicama.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Ivanečko općinsko odvjetništvo zatražilo je istragu protiv direktora i predsjednice Nadzornog odbora tvornice alatnih strojeva u stečaju "Itas" zbog sumnje da su oštetili to poduzeće za deset milijuna kuna, objavilo je danas Državno odvjetništvo Republike Hrvatske na svojim internetskim stranicama.

Istražni zahtjev protiv direktora Ivana Canjuge i predsjednice Nadzornog odbora Marije Brezovec podnesen je u petak varaždinskom Županijskom sudu. Državno odvjetništvo objavilo je samo inicijale osumnjičenih.

"Itas" je jedina hrvatska tvornica alatnih strojeva, a nedavno je završila u stečaju jer je bila prezadužena. Dvjestotinjak radnika plaću nije primilo više od pola godine, a danas je osamnaestero radnika počelo štrajkati glađu.

Osnovano se sumnja da su direktor i predsjednica Nadzornog odbora kao supočinitelji počinili šest kažnjivih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Sumnja se i da je prvoosumnjičeni sam počinio još jedno kažnjivo djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙