FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Preporod pozvao na prosvjed protiv nasilja u školama

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski školski sindikat Preporodpozvao je danas sindikalno članstvo i zaposlene u osnovnim i srednjimškolama da se pridruže najavljenoj prosvjednoj akciji Nezavisnogsindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske zbog jučerašnjegnapada učenika na nastavnika u Makarskoj.
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski školski sindikat Preporod pozvao je danas sindikalno članstvo i zaposlene u osnovnim i srednjim školama da se pridruže najavljenoj prosvjednoj akciji Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske zbog jučerašnjeg napada učenika na nastavnika u Makarskoj.

Nezavisni sindikat pozvao je sve zaposlene u srednjim školama da sutra, umjesto prvih satova jutarnje i poslijepodnevne smjene, u zbornicama održe prosvjedne skupove protiv nasilja.

Zbog još jednog slučaja nasilja u školama, Preporod je u priopćenju najavio da će zatražiti hitnu sjednicu saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu na kojoj bi se raspravljalo u nasilju u školama.

Također je pozvao Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da se očituje o izjavi svih školskih sindikata "Zaustavimo nasilje u školama" i uključi sindikate u rješavanje tog problema.

Preporod smatra da državna vlast nije učinila ništa u borbi protiv nasilja, a prosvjetna vlast "reagira od slučaja do slučaja i uglavnom se sa slabim učinkom bavi posljedica nasilja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙