FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisni sindikat od Vlade traži uvođenje prosvjetnog dodatka

OSIJEK, 24. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Nezavisnog sindikatazaposlenih u srednjim školama (NZZSŠ) Branimir Mihalinec izjavio jedanas u Osijeku kako plaće u srednjem školstvu zaostaju za oko 20posto za ostalim plaćama u zemlji te da Sindikat od Vlade tražiuvođenje tzv. prosvjetnog dodatka kako bi se nadoknadila ta razlika.
OSIJEK, 24. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama (NZZSŠ) Branimir Mihalinec izjavio je danas u Osijeku kako plaće u srednjem školstvu zaostaju za oko 20 posto za ostalim plaćama u zemlji te da Sindikat od Vlade traži uvođenje tzv. prosvjetnog dodatka kako bi se nadoknadila ta razlika.

Na javnoj trbini u Osijeku Mihalinec je kazao kako su u Sindikatu svjesni da se ta razlika ne može odmah nadoknaditi te da su s Vladom spremni pregovarati o postupnoj nadoknadi, ali, kako tvrdi, "Vlada nije spremna za dugoročne projekcije, nego samo za 2006.".

"U tom slučaju tražimo jedno znatnije linearno povišenje plaća za sve zaposlenike, odnosno prosvjetni dodatak od najmanje osam posto u odnosu na sadašnje plaće", rekao je Mihalinec.

Dodao kako se povećanje proračuna Ministarstva znanosti, prosvjete i športa za iduću godinu od 570 milijuna kuna uglavnom odnosi na "proširenje djelatnosti Ministarstva", a da je za povećanje mase plaća predviđeno 1,3 posto te stavke, ocijenivši to "neprihvatljivim".

Komentirajući jučerašnji početak pregovora o plaćama s Vladom i Ministarstvom, predsjednik NZZSŠ-a je kazao kako "i ova Vlada nastavlja tradiciju prijašnjih da se Sindikat na pregovore poziva deklarativno i uoči prihvaćanja državnog proračuna", iako su, kako tvrdi, pregovori trebali početi još 1. studenog.

Najavio je kako će na idućem krugu pregovora, 28. studenog, potpisati protokol o pregovorima za plaće koji će, ako do kraja godine i ne bude postignut dogovor, biti pregovarački okvir za cijelu iduću godinu.

Govoreći o sve češćim slučajevima nasilja nad nastavnicima, Mihalinec je najavio uvođenje SOS-telefona za nastavnike na koji će se moći prijaviti zlostavljanja. Tako bi se ustanovila i evidencija o takvim izgredima i olakšalo pružanje različitih oblika pomoći zlostavljanima, dodao je Mihalinec.

(Hina) xivuc yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙