FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Villepin objavio mjere za sređivanje stanja u predgrađima

PARIZ, 1. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Dominique deVillepin najavio je u četvrtak niz mjera koje bi nezadovoljnoj mladežifrancuskim predgrađima trebale zajamčiti bolje obrazovanje i "jednakeprilike".
PARIZ, 1. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Dominique de Villepin najavio je u četvrtak niz mjera koje bi nezadovoljnoj mladeži francuskim predgrađima trebale zajamčiti bolje obrazovanje i "jednake prilike".

De Villepin je rekao da će se diskriminacija ubuduće kažnjavati s kaznama do 25.000 eura, da će vlada i sindikati pokušati povećati jednakopravnost u državnom sektoru, a tvrke su pozvane da prigodom zapošljavanja razmotre smjernice za "anonimne prijave".

"Nužno je za svakome stvoriti jednaku priliku. Posebice na dvije razine, prigodom obrazovanja i zapošljavanja", rekao je francuski premijer.

Tisuće automobila zapaljeno je u višetjednom nasilju u francuskim predgrađima, naseljenima većinom imigrantima, i okončanom tek nakon uvođenja izvanrednog stanja. Povod za nemire bila je velika nezaposlenost i njihov osjećaj isključenosti iz francuskog društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙