FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader s dubrovačko-neretvanskim gospodarstvenicima

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sasuradnicima razgovarao je danas u Dubrovniku, uoči sjednice Vlade, sgospodarstvenicima Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sa suradnicima razgovarao je danas u Dubrovniku, uoči sjednice Vlade, s gospodarstvenicima Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Uvodno je na skupu govorio župan Ivo Miletić ističući potrebu da se snažnim gospodarstvom županija Dubrovačko-neretvanska vrati na poziciju koja joj objektivno i pripada.

Gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica postavila je pitanje obnove preostalih hotelskih kapaciteta na dubrovačkom području, spomeničke baštine kao i mogućnost naplate ulaznica u povijesnu jezgru turistima na brodovima kružnih putovanja.

Gospodarstvenici juga Hrvatske pitali su premijera i njegove ministre o nekoliko aktualnih tema kao što su turistička problematika, problem luke Ploče i luke Dubrovnik, o podjeli poljoprivrednog zemljišta te daljnjoj privatizaciji.

Odgovarajući na pitanja Sanader je rekao da su s Europskom bankom za obnovu i razvitak zaključeni ugovori za obnovu Dubrovačke luke od 26 milijuna eura, a za luku Ploče, za projekt tekućeg terminala 42 milijuna eura te kontejnerskog 31,7 milijuna eura.

"Nećemo dopustiti da luka Ploče padne u drugi plan, ona mora imati potporu države, a izgradnjom koridora VC koji smo već započeli u Slavoniji to će biti jedna od najperspektivnijih luka na Mediteranu, naglasio je premijer.

Kad je u pitanju naplata takse za turiste, dodao je da će se razmotriti kako je to u drugim sličnim gradovima na Mediteranu i primijeniti najbolji model.

Osobno podržavam domaće investitore rekao je govoreći o daljnjoj privatizaciji na dubrovačkom području dodavši da Hrvatska mora biti jednako otvorena i domaćem i stranom kapitalu. Među probleme s kojima se susreće hrvatsko gospodarstvo premijer je izdvojio rad na crno kojeg svim mjerama i aktivnostima treba sprječavati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙