FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: predstavio se Josip Friščić, kandidat za predsjednika HSS-a

BJELOVAR, 6. prosinca 2005. (Hina) - U Bjelovaru se večeras predvelikim brojem čelnika HSS-a iz desetak županija koji podržavajunjegovu kandidaturu za budućeg predsjednika stranke, predstavio JosipFriščić, predsjednik regionalne organizacije HSS-a sjeverozapadneHrvatske i protukandidat Zlatku Tomčiću.
BJELOVAR, 6. prosinca 2005. (Hina) - U Bjelovaru se večeras pred velikim brojem čelnika HSS-a iz desetak županija koji podržavaju njegovu kandidaturu za budućeg predsjednika stranke, predstavio Josip Friščić, predsjednik regionalne organizacije HSS-a sjeverozapadne Hrvatske i protukandidat Zlatku Tomčiću.

Friščić je napomenuo kako mu je cilj da HSS postane treća stranka u Hrvatskoj te da se odlučio kandidirati jer stranka ne funkcionira kako treba. "Stanje nije dobro, a paralelni sustavi u stranci stvorili su zlu krv", rekao je Friščić.

Naglasio je kako u Hrvatskoj pri ulasku u EU treba zaštititi seljake, radnike i obrtnike, a zemljište se ne smije prodavati strancima. Također je napomenuo da se zalaže za veći regionalizam i ravnomjeran razvoj svih regija te još veću decentralizaciju.

Friščić je pozvao sve one koji podržavaju njegova stajališta da glasuju za njega. Dodao je kako onima koji ga neće podržati neće zamjeriti te da vjeruje da u stranci neće biti raskola jer je imala i veće brodolome.

Podršku Friščiću dali su čelnici, saborski zastupnici HSS-a iz desetak županija.

Ante Markov naglasio je kako je i Dalmacija uz Friščića jer je uspješan te se mora zaustaviti dezorijentacija stranke.

Brojni su HSS-ovci iznijeli niz podataka koji govore o lošim rezultatima stranke na izborima i naglasili kako već vide Friščića kao novog predsjednika stranke.

Predsjednik HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije i župan Damir Bajs rekao je kako nije riječ ni o kakvom puču kako to neki žele pokazati, već o najavljenim izborima koji su nužni kako bi se pročistilo stanje u HSS-u, nakon loših rezultata na izborima.

Podršku Friščiću na skupu su dali čelnici HSS-a iz Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i drugih županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙