FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP ugovor PBZ s Talijanskom unijom drži protuustavnim

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP)sklapanje ugovora Privredne banke Zagreb s Talijanskom unijom u svrhusklapanja povoljnijih kredita za pripadnike talijanske manjine uHrvatskoj smatra kršenjem ustavnog poretka i ustavnog načelajednakosti svih građana Republike Hrvatske kako propisuje članak 14.Ustava RH.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) sklapanje ugovora Privredne banke Zagreb s Talijanskom unijom u svrhu sklapanja povoljnijih kredita za pripadnike talijanske manjine u Hrvatskoj smatra kršenjem ustavnog poretka i ustavnog načela jednakosti svih građana Republike Hrvatske kako propisuje članak 14. Ustava RH.

Takva poslovna politika PBZ u protivnosti je sa smjernicama EU, posebno sa Smjernicom 2000/43/EC, čega se Intesa Gruppo kao većinski vlasnik zacijelo pridržava u Italiji, ističe se u današnjem priopćenju HSP-a.

To što je PBZ u talijanskom vlasništvu ne daje joj pravo da uređuje svoje poslovanje u korist talijanske manjine, a na štetu Hrvata i ostalih građana RH, ističe HSP.

HSP stoga poziva Hrvatsku narodnu banku da u skladu sa Zakonom o bankama provede nadzor poslovanja PBZ, te da joj naloži poništenje tog protuustavnog ugovora s Talijanskom unijom, navodi se u priopćenju.

Privredna banka Zagreb (PBZ) istaknula je danas da je potpisivanje Sporazuma o suradnji s Talijanskom unijom i Talijanskom zajednicom oko korištenja određenih

bankovnih proizvoda i usluga s nešto povoljnijim uvjetima za njihove članove, "uobičajen poslovni aranžman koji je ne samo u zemlji već i u svijetu poznat kao standardan".

Ističu da je Sporazum potpisan za članove Unije, a ne za Talijane "kako se višestruko imputira u medijima, jer članstvo Unije čine, uz Hrvate i mnogi drugi koji nisu pripadnici talijanske nacionalne manjine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙