FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš: vladajućoj koaliciji u Skupštini pristupio još jedan vijećnik

OSIJEK,11. studenoga 2005.(Hina) - Predsjednik Gradskog odbora SBHS-aSiniša Maurus izišao je danas iz te stranke, pristupio Nezavisnojlisti Branimira Glavaša i potpisao pristupnicu Udruzi građanaHrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje, izvijestio jeGlavaš na današnjoj konferenciji za novinare.
OSIJEK,11. studenoga 2005.(Hina) - Predsjednik Gradskog odbora SBHS-a Siniša Maurus izišao je danas iz te stranke, pristupio Nezavisnoj listi Branimira Glavaša i potpisao pristupnicu Udruzi građana Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje, izvijestio je Glavaš na današnjoj konferenciji za novinare.

Tako, istaknuo je Glavaš, od danas vladajuća koalicija Skupštine Osječko-baranjske županije ima 25 od 47 vijećnika.

Nezavisna lista Branimira Glavaša od danas ima 17 vijećnika, a koalicijski partner Hrvatska stranka prava osam, što tvori većinu od 25 vijećnika uz potporu još triju vijećnika Srpske demokratske samostalne stranke, kazao je Glavaš.

Dodao je kako se "i današnjim danom potvrđuje da je uzaludna želja i pokušaji svih onih koji nastoje svim silama srušiti skupštinsku većinu i raspisati prijevremene izbore".

Govoreći o razlozima prelaska, Siniša Maurus je istaknuo kako je i do sada kao član Slavonsko-baranjske hrvatske stranke zagovorao regionalnu ideju, ali kako vjeruje da se preko Udruge građana HDSSB-a stvorila kvalitetna jezgra i podloga za napredak Slavonije i Baranje.

Podsjetivši da je Udruga osnovana 8. listopada te da je 14. listopada poslan zahtjev mjerodavnu tijelu za njezinu registraciju, Glavaš je naveo kako zakonski rok istječe 14. studenoga. "Bilo je podmetanja i odugovlačenja s registracijom Udruge, no mi zahtijevamo da se poštuje zakonski rok, premda smo svjesni da nas se i dalje može osporavati", kazao je Glavaš.

Uz ostalo je izvijestio da Klub nezavisnih saborskih zastupnika, Branimir Glavaš, Vladimir Šišljagić i Ivan Drmić, ne će prijeći u nedavno osnovan Klub zastupnika regionalnih stranaka, predsjednik kojega je Vilim Herman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙