FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: Kriza međusobne koordinacije i shvaćanja vanjske politike predsjednika države i Vlade

OSIJEK, 28. studenoga 2005. (Hina) - U povodu različitih stajalištapredsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i Vlade RH vezano zaparafiranje sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i VladeRepublike Austrije o nadoknadi imovine Nijemaca i Austrijanacaprotjeranih nakon Drugog svjetskog rata, predsjednik Hrvatske strankeprava (HSP) Anto Đapić ocijenio je kako to ukazuje "na duboku krizumeđusobne koordinacije i shvaćanja vanjske politike predsjednikadržave i Vlade".
OSIJEK, 28. studenoga 2005. (Hina) - U povodu različitih stajališta predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i Vlade RH vezano za parafiranje sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Austrije o nadoknadi imovine Nijemaca i Austrijanaca protjeranih nakon Drugog svjetskog rata, predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić ocijenio je kako to ukazuje "na duboku krizu međusobne koordinacije i shvaćanja vanjske politike predsjednika države i Vlade".

U večerašnjoj izjavi Đapić je istaknuo kako "zasigurno nije dobro za stabilnost države da o ovako bitnim stvarima predsjednik države i hrvatska Vlada imaju dijametralno suprotstavljena stajališta".

Takva razlika pokazuje da nas očekuje "iznimno žestoko podijeljena parlamentarna rasprava koja čak može razbuktati i određenu unutarparlamentarnu krizu", ocijenio je Đapić.

Dodao je kako u HSP-u smatraju da bi "i uz minimalno usuglašavanje Vlade RH i predsjednika Mesića, kao i razgovora na svim parlamentarnim strankama trebalo povući ovaj ugovor iz saborske procedure, odnosno odgoditi njegovu ratifikaciju".

"Iznimno je važno saslušati i izelaborirati argumentaciju i Ustavno-pravne elemente ove novonastale situacije koju dugo nismo imali u odnosima predsjednika države Mesića i Vlade", rekao je Đapić.

Istaknuo je kako će se Hrvatska stranka prava ponašati vrlo odgovorno u ovoj situaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙