FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Maroević na "Doručku s autorom"

PULA, 6. prosinca 2005.(Hina) - U sklopu ovogodišnjeg 11. sajma knjigeu Istri, koji se u Puli održava od 1. do 10. prosinca, danas je uprogramu "Doručak s autorom" gostovao akademik, pjesnik, esejist,prevoditelj i kritičar Tonko Maroević.
PULA, 6. prosinca 2005.(Hina) - U sklopu ovogodišnjeg 11. sajma knjige u Istri, koji se u Puli održava od 1. do 10. prosinca, danas je u programu "Doručak s autorom" gostovao akademik, pjesnik, esejist, prevoditelj i kritičar Tonko Maroević.

On se na sajmu predstavlja s knjigom "Borgesov čitatelj: portreti i prikazi" u kojoj su većim dijelom neobjavljeni književni eseji, kritike, portreti i prikazi svrstani oko središnje teme - čitanja.

Govoreći o sebi, nije mogao zaobići Split, grad u kojem se, kako je rekao, "rano razbolio od literature i koji doživljava kao prijeko potreban korektiv Zagrebu "i na polju nesretne kulture". Na upit voditelja Voje Šiljka zašto poseže za sonetima, Maroević je kazao da "u njima vidi igračke i svijest o vlastitim ograničenjima".

Uz ostalo je naveo da mu je najdraže bilo raditi Antologiju hrvatske poezije, istaknuvši kako se pri odabiru najpoznatijih hrvatskih pjesnika držao vrlo visokih estetskih i etičkih mjerila.

Nakon "Doručka s autorom" Lana Biondić potpisivala je svoju knjigu "Život na visokoj peti" koji je nakon objavljivanja na prvom mjestu na top-listama čitanosti u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙