FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Dacia Maraini u programu "Doručak s autorom"

PULA,2. prosinca 2005.(Hina) - U sklopu "Doručka s autorom" prvogprograma ovogodišnjeg pulskog 11. Sajma knjige u Istri, danas jegostovala jedna od najistaknutijih talijanskih spisateljica DaciaMaraini.
PULA,2. prosinca 2005.(Hina) - U sklopu "Doručka s autorom" prvog programa ovogodišnjeg pulskog 11. Sajma knjige u Istri, danas je gostovala jedna od najistaknutijih talijanskih spisateljica Dacia Maraini.

Voditelj susreta Vojo Šiljak predstavio je Daciu Maraini, ne samo kao spisateljicu, već i kao talijansku "književnu ikonu, svjetsku putnicu i esejisticu" koja se na ovogodišnjem pulskom sajmu predstavlja s najnovijim romanom "Brod za Kobe" i "Pripovijest o Isabelli di Morra".

Izrazivši žaljenje što se hrvatska književnost premalo prevodi u Italiji, Dacia Maraini danas je istaknula da bi se više trebalo poraditi na proširenju kulturnih veza.

Govoreći o romanu "Brod za Kobe", rekla je da je to putopis, koji je istodobno i memoarsko štivo i roman o odrastanju. Po njezinim riječima, ovo je djelo nastalo kao literarni komentar slučajno otkrivenog majčina dnevnika koji je ona vodila od 1938. do 1942. godine u Japanu.

Inače, u sklopu 11. Sajma knjige u Istri predstavljena je i knjiga "Nova hrvatska kuhinja" Davora Butkovića i Ane Ugarković u izdanju "Profila" u kojoj su predstavljeni recepti 18 najutjecajnijih kreatora hrvatske gastroscene.

Sajam knjige otvoren je jučer, traje do 10. prosinca, na njemu 260 hrvatskih nakladnika izlaže oko 20 tisuća naslova, a tema ovogodišnjeg sajma je krimić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙