FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pulski festival knjiga i autora od 1. do 10. prosinca

ZAGREB, 17. studenoga 2005. (Hina) - Na tradicionalnom pulskomfestivalu knjiga i autora, koji će se održati od 1. do 10. prosinca uPuli dvjestotinjak hrvatskih nakladnika predstavit će oko 20.000naslova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare uZagrebu.
ZAGREB, 17. studenoga 2005. (Hina) - Na tradicionalnom pulskom festivalu knjiga i autora, koji će se održati od 1. do 10. prosinca u Puli dvjestotinjak hrvatskih nakladnika predstavit će oko 20.000 naslova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu.

"11. Sa(n)jam knjige u Istri" ima za temu krimić, a sajamski slogani su: "Sajam s alibijem", "Sajam s predumišljajem" i "Sajam iz nehata", rekla je direktorica sajma Magdalena Vodopija.

U programu "Ne pucajte u autora" nastupit će, uz poznate hrvatske autore Gorana Tribusona, Feđu Šehovića, Juricu Pavičića, Edu Popovića i Mimu Simić i teoretičari toga žanra Igor Mandić i Alida Bremer te poznati inozemni majstori krimića William Lashner, Nicolas Remin i Veit Heinichen.

Pula će ugostiti i niz uglednih europskih autora - talijansku spisateljicu Daciu Maraini, švedskog književnika Per Olov Enquista, češke književnike Mihala Ajvaza i Jana Balabana, portugalske književnice Mariu Velhu da Costa i Mariu Teresu Horta iz Portugala i druge.

Organizatori sajma posebno su ponosni na zbirku priča, pripovjedaka, eseja i reportaža o Istri skupine autora "U mislima čupam borove - Istra u mislima, mašti i sjećanjima suvremenih stranih i domaćih pisaca", koju je uredila Alida Bremer, a objavila nakladnička kuća Vuković&Runjić.

Uz već poznate programe "Doručak s autorom", "Suton uz knjigu", "S piscem u Foški" i "U podne na faksu", ove godine organizatori posebno zanimljivim drže program "Razgovor iza zavjese", namijenjen onima koji su željni stručnih razgovora i znanstvenih rasprava.

Vrhunac sajamskih događanja bit će dodjela književne nagrade Kiklop 7. prosinca u Aruba clubu.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙