FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio 28. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2005.

ZAGREB, 12. studenoga 2005. (Hina) - Dvadeset osmi Međunarodni sajamknjiga i učila, Interliber 2005., zatvoren je večeras na Zagrebačkomvelesajmu (ZV).
ZAGREB, 12. studenoga 2005. (Hina) - Dvadeset osmi Međunarodni sajam knjiga i učila, Interliber 2005., zatvoren je večeras na Zagrebačkom velesajmu (ZV).

Sajam je pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i u suorganizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Republike Hrvatske održan na Zagrebačkom velesajmu od 8. do 12. studenoga.

Na 15.000 četvornih metara u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajama predstavilo se 230 izlagača, među kojima 174 iz Hrvatske i 56 iz inozemstva.

Dobitnik nagrade Zagrebačkog velesajma za ukupni dojam i nastup na ovogodišnjem Interliberu je zagrebački nakladnik "Školska knjiga".

Ovogodišnji gost Interlibera bila je Hrvatska matica iseljenika (HMI), koja je predstavila nakladničku djelatnost iz hrvatskog iseljeništva, zemalja u kojima žive autohtone hrvatske manjine, i hrvatskih nakladnika iz BiH.

Hrvatska matica iseljenika organizirala je i okrugli stol i tribinu na kojima se govorilo o duhovnoj integraciji hrvatskog naroda.

Zamjenik ravnatelja Matice i voditelj izložbe "Hrvatska knjiga izvan Hrvatske" Domagoj Ante Petrić rekao je kako je posebice zadovoljan odzivom publike na tribinu na kojoj je gost bio vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljuć.

Ivica Prtenjača iz nakladničke kuće "Profil Interantional" ocijenio je ovogodišnji Interliber dobrim. "Imali smo mnoštvo predstavljanja novih knjiga, a zadovoljni smo i prodajom", dodao je.

Ravnatelj Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža" Vlaho Bogišić rekao je da takvi sajmovi u svijetu "imaju svoju točku rasta, a onda bi ih trebalo mijenjati". Po njegovu mišljenju, "Velesajam bi trebao uložiti mnogo više truda", a ustvrdio je i kako je na Interliber i nakladnike loše utjecala novinska naklada te prodaja knjiga na kioscima.

Manji nakladnici, poput splitske Naklade "Bošković", ocjenjuju da veliki nakladnici bolje prolaze na Interliberu zbog povoljnijeg prostora u 5. paviljonu Zagrebačkog velesajma.

Zoran Bošković smatra da bi se, možda, i u 6. paviljon trebalo smjestiti nekog velikog nakladnika. "Tako bi se i u tom paviljonu povećao protok ljudi, a time i prodaja knjiga", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙