FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 11. sa(n)jam knjige u Istri

PULA, 1. prosinca 2005. (Hina) - Jedanaesti sajam knjige u Istri, nakojem 260 hrvatskih nakladnika do 10. prosinca izlaže oko dvadesettisuća naslova, u četvrtak je otvoren u Puli.
PULA, 1. prosinca 2005. (Hina) - Jedanaesti sajam knjige u Istri, na kojem 260 hrvatskih nakladnika do 10. prosinca izlaže oko dvadeset tisuća naslova, u četvrtak je otvoren u Puli.

Tema ovogodišnjeg sajma knjiga i autora jest krimić, a sajamski slogani su: "Sajam s alibijem", "Sajam s predumišljajem" i "Sajam iz nehata".

"Nehat je najpreciznija riječ kad govorimo o nastanku sajma. Nehat i nevinost jer predumišljaja i promišljaja nije bilo", istaknula je direktorica Sajma Magdalena Vodopija.

Istarski župan Ivan Jakovčić ustvrdio je da je sajam postao simbolom istarske kulturne politike, koji, po njegovoj ocjeni, odražava sveukupno dobro ozračje u istarskoj kulturi.

"Pula je upravo zahvaljujući tom festivalu knjiga i autora postala jedinstvenim gradom kulture. Sajam je dosegnuo hrvatski i europski prepoznatljiv značaj knjižnih susreta i s knjigama i s autorima i nakladnicima", kazao je pulski gradonačelnik Vlater Drandić otvarajući ovogodišnji 11. sa(n)jam knjige u Istri, na kojem se na jednom mjestu našlo više od pedese tona knjiga.

Jedna od najistaknutijih talijanskih književnica Dacia Maraini čestitala je organizatoru sajma istaknuvši kako knjiga daje poseban osjećaj života. "Sve veći broj knjiga i autora na jednome mjestu dokaz je kako ima i puno čitatelja", ocijenila je, izrazivši žaljenje što je hrvatska književnost malo poznata u Italiji.

Sajam knjige u Istri prati i program "Ne pucajte u autora" u kojemu će nastupiti poznati hrvatski autori Goran Tribuson, Jurica Pavičić, Edo Popović i drugi, ali će Pula ugostiti i mnogobrojne ugledne europske autore i književnike.

Uz već poznate programe "Doručak s autorom", "Suton uz knjigu" te "S piscem u Foški" organizatori ove godine posebno zanimljivim drže program "Razgovor iza zavjese" namijenjen onima koji su željni stručnih razgovora i znanstvenih rasprava.

Vrhunac sajamskih događaja bit će dodjela književne nagrade "Kiklop" u 13 kategorija 7. prosinca u Aruba clubu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙