FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac otvorio sajmove Interliber, Info i Educa plus

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska je odabrala put znanjazacrtavši cilj da će 2010. postati na području znanja najkonkurentnijazemlja u regiji, rekao je otvarajući u utorak u Zagrebu sajmoveInterliber, Info i Euduca plus ministar znanosti, obrazovanja i športaDragan Primorac.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska je odabrala put znanja zacrtavši cilj da će 2010. postati na području znanja najkonkurentnija zemlja u regiji, rekao je otvarajući u utorak u Zagrebu sajmove Interliber, Info i Euduca plus ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Podsjetio je kako Hrvatska ostvaruje cilj da svako dijete već 2007. iz osnovne škole iziđe sa znanjem dvaju stranih jezika i informatički obrazovano.

Posebno smo povećali ulaganja u znanost, napomenuo je dodavši kako se iz državnoga proračuna izdvaja 15 posto sredstava za njegovo ministarstvo.

Predstavnicima izlagača obratio se "gromkim glasom" i bard hrvatskoga pjesništva Dragutin Tadijanović poručivši im kako će, kad i sami dođu u njegove godine vidjeti što znači govoriti.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević ocijenio je kako otvaranjem ovih sajmova "slavimo znanje".

Obraćajući se nazočnima, direktor Zagrebačkoga velesajma Davorin Spevec ustvrdio je kako su sajmovi Info i Interliber postigli visoki međunarodni rejting, dok je Educa plus novopokrenuti sajam. Podsjetio je također kako će se ove godine na Interliberu prikupljati knjige za knjižnicu osnovne škole "Pavao Štos" u Kraljevcu na Sutli.

Ovogodišnji 28. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2005. održava se od 8. do 12. studenog na Zagrebačkom velesajmu. Pokrovitelji Interlibera su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Sajam se održava u 5. i 6. paviljonu, a obuhvaća 15.000 četvornih metara.

Svoja izdanja na Interliberu predstavit će 230 izlagača, od kojih je 174 iz Hrvatske i 56 iz inozemstva.

Poseban gost ovogodišnjega Interlibera je Hrvatska matica iseljenika koja će predstaviti nakladničku djelatnost hrvatskoga iseljeništva u kojima žive autohtone hrvatske manjine te nakladništvo Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙