FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radni susret HOK-a i OZS-a

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Dosadašnja i buduća suradnjaHrvatske obrtničke komore (HOK) i Obrtne zbornice Slovenije (OZS) bitće teme radnog susreta predstavnika komora, koji će se održati sutraMokricama.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Dosadašnja i buduća suradnja Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Obrtne zbornice Slovenije (OZS) bit će teme radnog susreta predstavnika komora, koji će se održati sutra Mokricama.

Daljnja suradnja dviju komora, kako su izvijestili iz HOK-a, bit će usmjerena na prilagodbu poslovanja obrtnika u Europskoj uniji.

OZS i HOK će predložiti radne skupine, koje će raditi na razmjeni iskustava i tehničkih informacija na područjima na kojima je OZS intenzivno sudjelovao u pregovorima za pristupanje EU (najugroženije branše).

Razmotrit će se i mogućnosti kandidiranja zajedničkih projekata za dobivanje sredstava iz predpristupnih fondova.

Predviđena je i daljnja suradnja na području organizacije nastupa obrtnika na sajmovima, predstavljanje slovenskih i hrvatskih obrtničkih sajmova, informiranje te razmjenu poslovnih informacija i dr.

Dvije komore surađivat će i na povezivanju savjetodavnih službi, burzi ponude i potražnje te na osnivanju clustera.

U okviru susreta dviju komora bit će potpisan Aneks sporazuma o osiguranju recipročnog prava na pružanje usluga korisnicima "Obrtničke kartice", odnosno kartice "Obrtnik".

Aneks je konkretizacija Sporazuma potpisanog u proljeće ove godine, a prema kojem će hrvatski obrtnici, vlasnici Obrtničke kartice moći koristiti razne pogodnosti u Sloveniji, i obratno.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙