FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Morić: Nema spajanja DC-a i HDZ-a

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednik Demokratskog centra(DC) Joško Morić ustvrdio je danas, na konferenciji za novinare, danema spajanja DC-a s HDZ-om niti će ga biti, demantirajući time napisu jednom političkom tjedniku koji to najavljuje u svom novom broju .
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednik Demokratskog centra (DC) Joško Morić ustvrdio je danas, na konferenciji za novinare, da nema spajanja DC-a s HDZ-om niti će ga biti, demantirajući time napis u jednom političkom tjedniku koji to najavljuje u svom novom broju .

Prenio je i riječi predsjednice stranke Vesne Škare Ožbolt, koja se nalazi na službenom putu u Beču, da nema nikakvog spajanja DC-a ni s kim niti će ga biti. Ona je također poručila da u koaliciji nije Vesna Škare Ožbolt, nego da je DC u koalicijsku Vladu ušao kao politički projekt i ako bude trebalo da će iz Vlade izići kao DC.

Morić je najavio da će DC u subotu 10. prosinca održati redovitu konvenciju stranke i da stranka koja se s nekim želi spajati ne bi održavala konvenciju s više od dvije tisuće izaslanika iz svih županija. Morić je naglasio kako su u DC-u uvjereni da su se sve velike promjene hrvatskog društva već dogodile i da ulazimo u vrijeme velikih primjena. "Na Konvenciji ćemo odrediti novi pravac političkog djelovanja DC-a kao građanske stranke političkog centra", Želimo općoj i političkoj javnosti jasno reći kako mi vidimo političke prioritete u drugoj polovici mandata", kazao je Morić.

Dodao je da se na konvenciji bira novo vodstvo stranke - pet članova Predsjedništva između devet kandidata, te dva potpredsjednika stranke između četiri kandidata. Morić će se kandidirati za zamjenika predsjednika, a Vesna Škare Ožbolt kandidatkinja je za predsjednicu stranke.

Na upit zašto postoji samo jedan kandidat za predsjednika stranke Morić je rekao da je proces kandidiranja bio otvoren, ali da nisu željeli nekoga nominirati samo radi stvaranja privida demokracije.

Upitan o činjenici da se novinski tekst o spajanju HDZ-a i DC-a poziva na visoki izvor iz Banskih dvora, Morić je rekao da ne želi špekulirati o izvorima, no da njih nitko nije kontaktirao s tim u vezi, ali da očekuju reakciju Vlade i HDZ-a.

Osvrčući se na taj tekst Morić je također opovrgnuo špekulacije o DC-ovim željama za razvojem događaja u HSS-u. DC želi HSS-u stabilnost i izbor ljudi prema željama njegovih članova, rekao je.

Međunarodni tajnik DC-a Radovan Fuchs i DC-ov saborski zastupnik Frano Piplović također su odbacili mogućnost spajanja DC-a s HDZ-om.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙