FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC predlaže osnutak Croatia fonda za ulaganje u nekretnine

ZADAR, 12. studenog 2005. (Hina) - Predsjednica Demokratskog centra(DC) Vesna Škare-Ožbolt danas je u Zadru na sjednici Glavnog odbora testranke predstavila prijedlog te stranke o osnutku Croatia fonda -fonda ulaganja u nekretnine.
ZADAR, 12. studenog 2005. (Hina) - Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt danas je u Zadru na sjednici Glavnog odbora te stranke predstavila prijedlog te stranke o osnutku Croatia fonda - fonda ulaganja u nekretnine.

Važno je da Hrvatska uđe u Europsku uniju, ali je još važnije kako će, rekla je Vesna Škare-Ožbolt, dodavši kako se želi da ne uđe samo kao država, nego i kao sadržaj.

Osnutak Croatia fonda predložit ćemo Vladi i Saboru, rekla je, dodajući kako se Demokratski centar tako obraća svima kako bi se zaštitilo nacionalno bogatstvo.

Po njezinim riječima, takvih fondova ima u Europi i Americi, a njegovim se osnutkom u Hrvatskoj želi spriječiti rasprodaja nacionalnog bogatstva.

"DC predlaže osnivanje državnog fonda za ulaganje u nekretnine. Takav fond će omogućiti gospodarski način upravljanja nacionalnim bogatstvom. Omogućit će povećanje vrijednosti nekretnina, ali i zaradu bez potpune prodaje ijedne nekretnine", istaknula je Vesna Škare-Ožbolt.

Rekla je također kako je preduvjet da su nekretnine komercijalno iskoristive, a u fond bi ušli rezidencijalni objekti koji su u uporabi ili izvan nje, hoteli, odmarališta, kompleksi različitih namjena i zemljišta. Takav fond s tako velikim kapitalom može na londonsku burzu, istaknula je, dodajući kako je najmanji iznos fonda 100 milijuna eura.

Potrebno je definirati strategiju, ali i osnovati društvo za upravljanje fondom, izjavila je predsjednica DC-a, dodajući da bi u tome sudjelovali resorno ministarstvo i ostale relevantne institucije u državi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙