FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izabrano vodstvo DC-a Šibensko-kninske županije

ŠIBENIK, 22. studenog 2005. (Hina) - Na izbornoj skupštini Demokratskogcentra (DC) Šibensko-kninske županije večeras je za predsjednicuizabrana Silvana Burazer, liječnica u šibenskoj Općoj bolnici, anjezin zamjenik je Branko Dželalija, službenik općinske uprave uUnešiću.
ŠIBENIK, 22. studenog 2005. (Hina) - Na izbornoj skupštini Demokratskog centra (DC) Šibensko-kninske županije večeras je za predsjednicu izabrana Silvana Burazer, liječnica u šibenskoj Općoj bolnici, a njezin zamjenik je Branko Dželalija, službenik općinske uprave u Unešiću.

Uz oko 200 delegata i gostiju, skupštini su nazočlili predsjednica DC-a i aktualna ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, te dopredsjednik stranke Joško Morić.

Predsjednica DC-a istaknula je da će politika te stranke i dalje biti "korektna, objektivna i borbena", te da će se DC posebno zalagati za gospodarski razvoj Hrvatske koja se, kazala je, "mora Europi predstaviti svojim proizvodima i svojim identitetom".

"Za to su potrebne strategije, a napravit ćemo ih zajedno kao koalicijski partneri u ovoj Vladi", rekla je.

U povodu, kako je rekla, ovih dana često postavljanih pitanja hoće li ulazak u Europu značiti i prodaju hrvatske imovine, Škare-Ožbolt je rekla da će DC ovih predložiti Vladi i Saboru projekt Croatia fond. Ponovila je kako bi u taj fond ušle sve nekretnine u vlasništvu države, kao i turistički portfelj koji još nije prodan, kako bi se zemlja davala u koncesiju a ne prodavala, te kako bi fond išao na Londonsku burzu.

Joško Morić je rekao da je za Hrvatsku prošlo vrijeme velikih promjena, te da dolaze vremena velikih primjena, a da će politički prioriteti Demokratskog centra biti pravna država, brži gospodarski razvoj Hrvatske i gospodarska regionalizacija, koja bi značila podjelu na pet gospodarskih regija, naglasivši da Hrvatskoj treba isključivo gospodarska regionalizacija.

Demokratski centar u Šibensko-kninskoj županiji ima oko 1000 članova i ogranke u svih pet gradova, a u koaliciji s HSLS-om i Nezavisnom listom Ivana Medića na zadnjim je lokalnim izborima dobio po dva vijećnička mandata u Županijskoj skupštini i šibenskom Gradskom vijeću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙