FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši rizničar ogranka DC-a osumnjičen za pronevjeru pola milijuna kuna

ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Bivši rizničar Demokratskog centra(DC) Zagrebačke županije Josip Šafranec (36) osumnjičen je da je uprotekle tri godine prisvojio gotovo pola milijuna kuna stranačkognovca, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji i DC-u.
ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Bivši rizničar Demokratskog centra (DC) Zagrebačke županije Josip Šafranec (36) osumnjičen je da je u protekle tri godine prisvojio gotovo pola milijuna kuna stranačkog novca, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji i DC-u.

Šafraneca policija tereti da je kao rizničar stranačkog ogranka novac pronevjerio u razdoblju od veljače 2002. do travnja ove godine. Sumnja se da je kao ovlaštena osoba za raspolaganje stranačkim sredstvima na bankomatima podigao 440 tisuća kuna i nenamjenski ih potrošio za osobne potrebe.

Policijska istraga pokrenuta je nakon kaznene prijave koju je protiv Šafraneca podnio predsjednik županijskog DC-a Zdravko Režek.

Potpredsjednik DC-a Joško Morić izjavio je Hini da je pronevjera u stranačkom ogranku otkrivena internom kontrolom početkom ove godine, nakon čega je predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt od čelnika županijske organizacije zatražila da slučaj prijave policiji. Šafranec je potom izbačen iz stranke.

Protiv njega policija je podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙