FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. prosinca 2005.(Hina) -
ZAGREB, 2. prosinca 2005.(Hina) -

ZAGREB - Hrvatski će sabor danas raspraviti izvješće mandatno-imunitetnog povjerenstva te izvješće o radu državnih odvjetništava u 2004. U izvješću o radu odvjetništava ističe se da je njihov rad ažuran, te da se tri četvrtine primljenih prijava rješava u roku kraćem od šest mjeseci. Navodi se da je prošle godine odbačeno 34 posto kaznenih prijava, da je neposrednim optuženjem riješeno njih 58 posto, a istražni zahtjev podnesen je u 8 posto slučajeva. Odvjetništva su u 2004. obradila i 220.179 građanskih i upravnih predmeta.

ZAGREB - Novu poslovnu zgradu tvrtke Geofoto, specijalizirane za snimanje geografskih fotokarata iz zraka, otvorio je sinoć u Buzinu predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader. "Svjedočimo o uspješnoj hrvatskoj priči, tvrtki koja je postala regionalni igrač i koja može do 2010. postati najveća takve vrste u Europi", rekao je Sanader. Osvrnuvši se na Vladine projekte digitalizacije zemljišnih knjiga i uvođenje E-katastra, naveo je da digitalizirane zemljišne knjige postoje već na 92 suda te da je u okviru projekta elektronskog katastra dosad obrađeno 16,5 milijuna parcela, kazao je Sanader na svečanosti kojoj su bili nazočni i ministrica prostornog uređenja Marina Matulović Dropulić, pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, ministar kulture Božo Biškupić, obrane Berislav Rončević, znanosti Dragan Primorac i drugi. uzvanici.

SISAK - Županijska organizacija Demokratskog centra (DC-a) Sisačko-moslavačke županije sinoć je na redovnoj izbornoj skupštini u Sisku, tajnim glasovanjem, sa 48 od 49 glasova, za predsjednicu ponovno, bez protukandidata, izabrala ekonomisticu iz Siska Gordanu Krznarić. Potpredsjednik DC-a i bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova Joško Morić istaknuo je na skupštini "da stanje sigurnosti u Hrvatskoj nije dramatično, ali se pogoršava". "Ako se stanje sigurnosti dalje pogorša, sigurnost će postati političko pitanje, a čim to postane, pojavit će se tendencije zadiranja u stečena građanska i demokratska prava, s čime se DC ne slaže", rekao je Morić.

ZAGREB - Hrvatski festival zabavne glazbe Zagrebfest 2005. počeo je sinoć u Zagrebačkom kazalištu mladih. Ovogodišnjim, 52. Zagrebfestom obilježava se i 60. obljetnica Hrvatskoga društva skladatelja, a prva večer bila je posvećena hrvatskim skladateljima i dirigenatima, članovima Hrvatskoga društva skladatelja, koji ove godine zaokružuju važne godine i čija su djela odavno postala antologijska u zabavnoj glazbi Ljubi Kuntariću, Stjepanu Mihaljincu, Alfi Kabilju, Hrvoju Hegedušiću i Nikici Kalogjeri. Zagrebfest se nastavlja večeras popularnom "Večeri šansone" u Zagrebačkom kazalištu mladih, a završava sutra s programom Nove pjesme, koji će se održati u Koncertnoj dvorani Lisinski.

SPLIT - HVB Splitska banka sinoć je na Jadroliniju trajektu "Marjan" predstavila umjetnički kalendar za 2006. godinu s djelima akademskog slikara Vaska Lipovca s motivom mora. Dvanaest Lipovčevih ulja na drvu, motivi novoga kalendara, bili su izloženi u salonu trajekta "Marjan" koji je isplovio iz splitske trajektne luke na dvoipolsatnu plovidbu tijekom koje je velikom broju uzvanika, poslovnih ljudi, kulturnih i javnih djelatnika te novinara, predstavljen jedinstveni kalendar. Dizajn kalendara potpisuju slikarev sin Marko Lipovac i Tomislav Vlainić, dok je autor fotografija Lipovčevih djela Robert Matić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙