FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izborna skupština sisačko-moslavačkog DC-a

SISAK, , 1. prosinca 2005. (Hina) - Županijska organizacijaDemokratskog centra (DC-a) Sisačko-moslavačke županije večeras je naredovnoj izbornoj skupštini u Sisku, tajnim glasovanjem, sa 48 od 49glasova, za predsjednicu ponovno, bez protukandidata, izabralaekonomisticu iz Siska Gordanu Krznarić.
SISAK, , 1. prosinca 2005. (Hina) - Županijska organizacija Demokratskog centra (DC-a) Sisačko-moslavačke županije večeras je na redovnoj izbornoj skupštini u Sisku, tajnim glasovanjem, sa 48 od 49 glasova, za predsjednicu ponovno, bez protukandidata, izabrala ekonomisticu iz Siska Gordanu Krznarić.

Za zamjenika predsjednika, tajnim glasovanjem između dva kandidata, izabran je Vlado Draženović, predsjednik Gradske organizacije DC-a Petrinje, koji je tajnim glasovanjem između tri kandidata izabran i za člana Glavnog odbora DC-a.

Potpredsjednik DC-a i bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova Joško Morić istaknuo je "da stanje sigurnosti u Hrvatskoj nije dramatično, ali se pogoršava".

"Ako se stanje sigurnosti dalje pogorša, sigurnost će postati političko pitanje, a čim to postane, pojavit će se tendencije zadiranja u stečena građanska i demokratska prava, s čime se DC ne slaže", rekao je Morić.

"Sigurnost se ne može stvoriti niti pendrecima, niti 'dugim cijevima', ona nije samo pitanje policije, nego cijelog sigurnosnog sustava, uključujući i obavještajne službe.Važnije su kraće cijevi, a duža pamet", ustvrdio je Morić.

Glavni tajnik DC-a Ante Despot je izvijestio da, nakon Siska, preostaje održavanje izbornih skupština županijskih organizacija stranke u Vinkovcima i Zagrebu, čime će se završiti izborni proces na tom nivou djelovanja stranke, a da će se 3. redovna konvencija DC-a održati 10. prosinca u Zagrebu.

Rekao je da je za predsjednika DC-a, u dosadašnjem tijeku kandidature, predložena sadašnja predsjednica, ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, da je za novu dužnost zamjenika predsjednika kandidiran sadašnji potpredsjednik Joško Morić, dok je za dvoje potpredsjednika kandidirano četvero kandidata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙