FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Službeno otvaranje novih prostora Instituta za hrvatski jezik

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader sutra ćeslužbeno otvoriti nove prostore Instituta za hrvatski jezik ijezikoslovlje u Ulici Republike Austrije u Zagrebu, koje je do sadarabilo Ministarstvo zaštite i okoliša.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader sutra će službeno otvoriti nove prostore Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Ulici Republike Austrije u Zagrebu, koje je do sada rabilo Ministarstvo zaštite i okoliša.

"To je velik iskorak za Institut, koji je zadnjih trideset godina pokušavao riješiti prostorno pitanje zbog neprikladna smještaja", izjavila je ravnateljica Instituta Dunja Brozović-Rončević.

Po njezinim riječima Institut je na novom predjelu dobio gotovo tisuću četvornih metara prostora, što potpuno odgovara potrebama Instituta u kojem je zaposleno oko 60 djelatnika. Jedini nedostatak je što u novom prostoru nema prikladne dvorane za prikaze knjiga i manje skupove, dodala je.

Uređenje novog prostora Instituta financiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a selidba u novo sjedište počela je prije dva mjeseca.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti osnovala je 1948. Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, koji je do sada bio smješten u Akademijinim prostorijama na Strossmayerovu trgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙