FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srednjoafrička Republika zabranila mizoginiju u glazbi

BANGUI, 6. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Srednjoafrička Republikanaredila je radijskim i televizijskim postajama da prestanu emitiratipjesme koja potiču muškarce da napuste žene uz objašnjenje da takvaglazba ometa razvoj države.
BANGUI, 6. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Srednjoafrička Republika naredila je radijskim i televizijskim postajama da prestanu emitirati pjesme koja potiču muškarce da napuste žene uz objašnjenje da takva glazba ometa razvoj države.

Postajama je poručeno da ne emitiraju nijednu pjesmu koja bi mogla potaknuti muškarce da potraže nove partnerice ako one s kojima su već u braku ne zadovoljavaju njihove potrebe, objavio je ministar komunikacija Fidele Ngoundgika.

"Ne dolazi u obzir da se glazbi mizoginskoga karaktera dopusti da utječe na pitanje jednakosti i poštovanja prema ženama Srednjoafričke Republike", rekao je Ngoundgika.

"Žena Srednjoafričke Republike ključan je dio razvoja države", objasnio je.

Poligamija je u toj bivšoj francuskoj koloniji legalna. Srednjoafrička je Republika jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta, a muškarci smiju imati do četiri žene. Žene su pravo glasa dobile tek 1986., a zlostavljanje žena obrezivanjem, iako zabranjeno, u ruralnim je sredinama i dalje često.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙