FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polar 2006. Led Zeppelinu i Valeriju Gergijevu

STOCKHOLM, 8. studenog 2005. (Hina/AFP) - Švedska Kraljevska glazbenaakademija dodijelila je u ponedjeljak nagradu Polar 2006 britanskojrock skupini Led Zeppelin te ruskom dirigentu Valeriju Gergijevu.
STOCKHOLM, 8. studenog 2005. (Hina/AFP) - Švedska Kraljevska glazbena akademija dodijelila je u ponedjeljak nagradu Polar 2006 britanskoj rock skupini Led Zeppelin te ruskom dirigentu Valeriju Gergijevu.

Nagradu Polar, koju neki nazivaju glazbenim Nobelom, uspostavio je 1989. Stig Anderson, bivši član akademije i producent slavne švedske skupine ABBA.

Led Zeppelin je nagrađen za svoju "spontanu i eksperimentalnu glazbu kombiniranu s jakim električnim elementima", pojasnio je žiri svomu odluku.

"Glazbe te skupine ima dvije bitne teme: misticizam i primarnu energiju", ističe žiri, dodajući da su Led Zeppelini "jedni od najvećih pionira rocka".

Ruski dirigent Valerij Gergijev dobio je nagradu Polar za svoj "jedinstveni, elektrificirajući i duboki talent obnovljen u velikoj tradiciji i na način na koji je uspio razviti i produbiti umjetničku važnost glazbe modernog i promjenjivog vremena", ocijenio je žiri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙