FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić priredio primanje za hrvatske glazbenike

ZAGREB, 21. studenoga 2005. (Hina) - U povodu početka projekta "Zagreb- Grad glazbe", koji počinje večeras koncertom ansambla "Cantusa" uPreporodnoj palači Narodnog doma, zagrebački gradonačelnik MilanBandić i član Gradskog poglavarstva za obrazovanje, kulturu i športDuško Ljuština priredili su danas u palači Dverce primanje za hrvatskeglazbenike, nositelje toga projekta.
ZAGREB, 21. studenoga 2005. (Hina) - U povodu početka projekta "Zagreb - Grad glazbe", koji počinje večeras koncertom ansambla "Cantusa" u Preporodnoj palači Narodnog doma, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i član Gradskog poglavarstva za obrazovanje, kulturu i šport Duško Ljuština priredili su danas u palači Dverce primanje za hrvatske glazbenike, nositelje toga projekta.

Koncerti će se održavati do 27. studenoga u organizaciji Glazbenog programa Hrvatskog radija, koji će za Europsku radio-televizijsku uniju (EBU) emitirati devet koncerata u izravnim prijenosima na Trećem programu Hrvatskog radija.

Urednici Redakcije ozbiljne glazbe i Glazbenog programa Hrvatskog radija Đurđa Otržan i Zoran Brajša istaknuli su da je cilj toga programa predstaviti hrvatsku glazbu drugim kulturama u europskim središtima, članicama Europske radio-televizijske unije sa središtem u Ženevi.

Koncerti će se održavati i u Hrvatskom glazbenom zavodu, Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog", Muzeju "Mimari" i Satiričkom kazalištu "Kerempuh", a vodeći hrvatski ansambli i solisti izvest će antologijska djela hrvatskih autora te tako predstaviti grad Zagreb i njegove koncertne prostore, istaknuli su predstavnici Hrvatskog radija.

Satelitska tehnologija Hrvatskom je radiju prvi put omogućila da Europi predstavi hrvatsku glazbu, odnosno sličnosti i različitosti koje Zagreb dijeli s ostalim metropolama i time ga smještaju na kulturni zemljovid Starog kontinenta.

Koncerte će izvoditi "Cantus", Zbor Hrvatsko radiotelevizije, Zagrebački kvartet, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačka filharmonija, Big Band HRT-a, Tamburaški orkestar HRT-a i Zagrebački solisti. Projekt obuhvaća devet radijskih prijenosa, od toga sedam izravnih.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je organizatorima projekta "Zagreb - Grad glazbe", izrazivši nadu da će se Zagreb preko hrvatskoga glazbenog stvaralaštva na pravi način predstaviti Europi, odnosno europskim gradovima koji će izravno ili s odgodom emitiranja čuti zagrebačke koncerte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙