FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

60. obljetnica Hrvatskog društva skladatelja

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Prigodnim koncertom u Hrvatskomnarodnom kazalištu 4. prosinca svečano će se obilježiti 60. obljetnicautemeljenja Hrvatskog društva skladatelja (HDS).
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Prigodnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu 4. prosinca svečano će se obilježiti 60. obljetnica utemeljenja Hrvatskog društva skladatelja (HDS).

U proteklih šest desetljeća ta jedina hrvatska skladateljska udruga postigla je iznimno puno za promidžbu hrvatskoga glazbenog stvaralaštva, ističu u HDS-u.

U sklopu obilježavanja jubileja orkestar Zagrebačke filharmonije i Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" s vokalnim solistima, a pod dirigentskim vodstvom Pavla Dešpalja, izvest će u HNK-u oratorij Laudamus Borisa Papandopula.

Koncertu će prethoditi svečana sjednica Skupštine Hrvatskoga društva skladatelja, promocija prigodnog izdanja "Hrvatsko društvo skladatelja 1945. - 2005." i dodjela godišnjih nagrada Društva.

HDS je organiziran u tri sekcije, koje okupljaju gotovo sve relevantne stvaraoce s područja svih vrsta glazbe, pisane glazbene riječi i muzikologije.

Zalaganjem svojih članova HDS je potaknuo i riješio mnoga pitanja od vitalnog interesa za hrvatsku glazbu i njezine stvaraoce. Na njegovu inicijativu osnovan je i pokrenut sustav zaštite autorskih muzičkih prava na području Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙