FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebfest 2005. počeo autorskom večeri

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski festival zabavne glazbeZagrebfest 2005. počeo je večeras Autorskom večeri u Zagrebačkomkazalištu mladih.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski festival zabavne glazbe Zagrebfest 2005. počeo je večeras Autorskom večeri u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Ovogodišnjim, 52. Zagrebfestom obilježava se i 60. obljetnica Hrvatskoga društva skladatelja, a prva večer posvećena je hrvatskim skladateljima i dirigenatima, članovima Hrvatskoga društva skladatelja, koji ove godine zaokružuju važne godine i čija su djela odavno postala antologijska u zabavnoj glazbi.

Istaknuti estradni umjetnici večeras su izveli popularne skladbe obljetničara Ljube Kuntarića, koji ove godine puni 80 godina, Stjepana Mihaljinca (70), Alfija Kabilja (70), Hrvoja Hegedušića (70) i Nikice Kalogjere (75).

Uz revijski orkestar Zagrebfesta, kojim su uz dirigirali Mihaljinec, Kabiljo, Nikica i Stipica Kalogjera, nastupili su Marko Novosel, Mišo Kovač, Elvira Voća, Kićo Slabinac, članovi ansambla Kazališta Komedija, Gabi Novak, Arsen Dedić, Miro Ungar, Mirko Cetinski, Tereza Kesovija, te obitelj Hegedušić.

Zagrebfest se nastavlja sutra popularnom "Večeri šansone" u Zagrebačkom kazalištu mladih, a završava u subotu s programom Nove pjesme, koji će se održati u Koncertnoj dvorani Lisinski. Bit će to večer novih skladbi najuspješnijih autora zabavne glazbe u Hrvatskoj, najavili su organizatori.

Umjetnički voditelj Zagreb festa 2005. je Hrvoje Hegedušić, manifestacija se održava u sklopu programa Darujmo glazbu, a uz Hrvatsko društvo skladatelja organizator Zagreg festa je i Cantus d. o. o.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙