FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: Nastavljen sudski proces protiv Sadama Huseina

BAGDAD, 6. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Sudski proces koji se vodiprotiv bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina i sedam njegovihsuradnika za masakr nad stanovnicima šijitskog sela Dujail, nastavljenje u utorak pred sudom u Bagdadu, prenose agencije.
BAGDAD, 6. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Sudski proces koji se vodi protiv bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina i sedam njegovih suradnika za masakr nad stanovnicima šijitskog sela Dujail, nastavljen je u utorak pred sudom u Bagdadu, prenose agencije.

U utorak bi pred sud trebali izaći novi svjedoci, koji će otkriti okolnosti masakra počinjenog nad 148 stanovnika šijitskog sela. Prvi put od početka procesa u listopadu, u ponedjeljak su saslušana dvojica svjedoka čiji identitet, u skladu s njihovim pristankom, nije bio skriven. Oni su govorili o masovnim uhićenjima, brutalnostima, mučenjima i ubojstvima.

U utorak je predsjednik suda Rizkar Amin najavio početak četvrtog dana procesa. Kao i tijekom prva tri ročišta Sadam Husein je posljednji ušao u dvoranu suda, noseći sa sobom Kuran, papire i dokumente, a svoje je suoptuženike pozdravio riječima: "Dobar dan svima koji poštuju zakon."

Američki dužnosnik blizak sudu novinarima je rekao kako će danas svjedočiti zaštićeni svjedoci, a u tv-prijenosu iz sigurnosnih razloga čut će im se samo glas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙