FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Den Haag: Zbog Miloševićeve bolesti suđenje nije nastavljeno

DEN HAAG, 11. studenog 2005. (Hina) - Suđenje bivšem jugoslavenskompredsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom u petak nijenastavljeno zbog njegove bolesti a sudsko vijeće je zatražiloliječničko izvješće o zdravstvenom stanju optuženog.
DEN HAAG, 11. studenog 2005. (Hina) - Suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom u petak nije nastavljeno zbog njegove bolesti a sudsko vijeće je zatražilo liječničko izvješće o zdravstvenom stanju optuženog.

Nakon što se Milošević jutros nije pojavio u sudnici Haškog suda (ICTY), predsjedajući raspravnog vijeća Patrick Robinson je kazao kako je primio obavijest da je optuženi bolestan i nije u stanju prisustvovati suđenju te naložio da se sudskom vijeću još danas dostavi liječničko izvješće o njegovu zdravstvenom stanju.

Predmetni tužitelj Geoffrey Nice, koji od početka procesa 2002. tvrdi da Milošević manipulira s terapijom za visoki tlak kako bi oduljio postupak, danas je izrazio zabrinutost da optuženi koristi zdravstvene tegobe u sklopu strategije obrane, pozivajući se na nedavne izjave Miloševićevih pravnih savjetnika u srbijanskim medijima o njegovu zdravstvenom stanju.

Sudac Robinson je kazao kako će vijeće i dalje pozorno pratiti zdravstveno stanje optuženog te zakazao nastavak suđenje za idući utorak. U protekle tri i pol godine od svog početka suđenje je prekidano u 17 navrata zbog Miloševićeva visokog tlaka, srčanih tegoba ili gripe, no ti su prekidi bili znatno češći u prve dvije godine dok je trajao dokazni postupak optužbe, a od 31. kolovoza 2004. kada je bivši predsjednik počeo iznositi svoju obranu proces je zbog njegove bolesti prekinut samo tri puta.

Zbog Miloševićevih zdravstvenih tegoba suđenje se na preporuku liječnika odvija u režimu od tri radna dana tjedno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙