FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužitelji u "slučaju Hoyzer" traže uvjetnu kaznu

BERLIN, 15. studenog 2005. (Hina/DPA) - Sudski proces u vezi aferenamještanja rezultata nogometnih utakmica njemačkih liga bliži sekraju. Presuda se očekuje do konca ovoga tjedna, a tužiteljstvo jedanas predložilo kazne za glavne aktere slučaja koji uzdrmao njemačkinogomet.
BERLIN, 15. studenog 2005. (Hina/DPA) - Sudski proces u vezi afere namještanja rezultata nogometnih utakmica njemačkih liga bliži se kraju. Presuda se očekuje do konca ovoga tjedna, a tužiteljstvo je danas predložilo kazne za glavne aktere slučaja koji uzdrmao njemački nogomet.

Tužiteljstvo je za suca Roberta Hoyzera, čije je priznanje pokrenulo lavinu, predložilo dvije godine uvjetne kazne, što znači da bi Hoyzer nakon suđenja bio slobodan čovjek. Drugi nogometni sudac koji je optužen, Dominik Marks nije bio takve sreće, tužiteljstvo za njega traži dvije godine zatvora, dok za Ante Šapinu, kojeg tužitelji smatraju da je organizator prijevare, traže dvije godine i 11 mjeseci zatvora. Na optuženičkoj klupi su i Šapinina braća, Filip i Milan za koje tužiteljstvo traži godinu dana zatvora.

Optuženi se sumnjiče da su sudjelovali u namještanju 23 utakmice, te da je Ante Šapina zaradio dva milijuna eura kladeći se na sporne utakmice. Optužnica je imala 289 stranica, a uglavnom se temeljila na iskazu nogometnog suca Roberta Hoyzera, koji je priznao da je sudjelovao u namještanju rezultata 11 utakmica, te da je za to primio 70.000 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙