FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Roditelji djeci za Božić ugađaju skupim darovima vrijednim prosječno 150 funti, no samo ih polovica štedi novac za njihovu budućnost, objavilo je u ponedjeljak jedno britansko društvo. Yorkshire Building Society upozorava da roditelji djeci ne čine uslugu trošeći toliko velikih iznosa na darove koji kratko traju. Većini djece nove igračke dosade u roku mjesec dana i one gube vrijednost. Rezultat toga je da su djeca danas "bogata igračkama, a siromašna novcem", upozorava menadžer Chris Edwards.

KOPENHAGEN - Vozač taksija u Danskoj odgrizao je vrh prsta 48-godišnjem klijentu u svađi oko toga koliko ljudi stane u taksi, objavila je policija. Svađa je počela u nedjelju ujutro kada je skupina od pet osoba pozvala taksi u Odenseu u središnjoj Danskoj. Policija je objavila da je svađa izbila kada je taksist rekao da u taksi mogu ući samo četiri osobe. Nije jasno tko je počeo tučnjavu, ali 48-godišnjak tvrdi da je zgrabio vozača za ovratnik nakon što ga je ovaj pokušao napasti. Vozač, samo ogreben ali ne i ozbiljno ozlijeđen, kazao je da ga je muškarac zgrabio i udario, te da je slučajno odgrizao prst u metežu.

LONDON - Žena koja je u post-natalnoj depresiji namjerno popila prekomjernu količinu lijekova, dobila je ponedjeljak odštetu u iznosu od 2,8 milijuna funti (4,2 milijuna eura) od službe hitne pomoći za koju tvrdi da je bila prespora u pružanju pomoći. Claire Burchell, koja je pretrpjela oštećenje mozga uslijed "overdoziranja" tabletama, tužila je lancashirsku službu hitne pomoći zbog nemara jer je ova navodno kasnila u slanju kola hitne pomoći i učinila propuste u pružanju pomoći na putu do bolnice. Njezin odvjetnik Simeon Maskrey rekao je Visokom sudu u Londonu da je služba pristala platiti odštetu Burchell, koja sada živi u središnjoj Engleskoj sa suprugom i dvoje djece, no nije priznala odgovornost.

LONDON - Britanski pop pjevač Elton John vjenčat će se sa svojim dugogodišnjim partnerom Davidom Furnishom na istom mjestu na kojem je britanski prestolonasljednik princ Charles u travnju oženio Camillu Parker Bowles. Slavan par ozakonit će svoju 12-godišnju vezu 21. prosinca u Guildhallu, u Windsoru, objavile su mjesne vlasti. Britanski homoseksualni parovi mogu od ponedjeljka prijaviti svoju vezu temeljem zakona koji im daje pravni status, premda moraju čekati dva tjedna da stupi na snagu. Elton John (58) je prošloga mjeseca izjavio da želi malenu, privatnu ceremoniju i roditelje za svjedoke. On je već jednom bio u braku. S Renate Blauel vjenčao se 1984., no razveli su se nakon četiri godine.

TOKIO - Korisnici mobilnih telefona u Europi imat će uskoro priliku ponovno "uzgajati" svoje virtualne ljubimce Tamagotchije. Tvrtka Bandai Networks i njezina francuska podružnica Bandai S.A. i Living Mobile GmbH, ogranak Walt Dinsey Internet Groupe, najavili su u ponedjeljak da planiraju razviti igricu Tamagotchi za europske korisnike mobilnih uređaja. Igrica koju je prvi predstavio Bandai Co. 1996. godine, prodana je u 40 milijuna primjeraka i vrlo se brzo raširila među japanskim potrošačima koji su se oduševili stvarčicom veličine dlana s ekranom od tekućeg kristala. Vlasnici igračke pritišću tipke kako bi nahranili virtualnog ljubimca, igrali se s njim ili mu davali lijek, a Tamagotchi će se razvijati ovisno o brizi koja mu bude posvećena. Ako ga se zanemari, Tamagotchi će umrijeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙