FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kirin primio iranskog veleposlanika u Zagrebu

ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Borba protiv krijumčarenja drogazajednički je problem Hrvatske i Irana pa bi policije dviju zemaljatrebale surađivati na njegovu suzbijanju, istaknuli su na današnjemsastanku hrvatski ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i iranskiveleposlanik Jafar Shamsian.
ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Borba protiv krijumčarenja droga zajednički je problem Hrvatske i Irana pa bi policije dviju zemalja trebale surađivati na njegovu suzbijanju, istaknuli su na današnjem sastanku hrvatski ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i iranski veleposlanik Jafar Shamsian.

Borba protiv krijumčarenja droga zajednički je problem te su obje strane istaknule želju da današnji prvi susret bude ujedno i povod za daljnju policijsku suradnju između dviju država, uključujući i spomenuto područje, priopćeno je iz MUP-a.

Iranski veleposlanik na sastanku je istaknuo da je Iran tranzitna zemlja na putu krijumčarenja droga od Afganistana prema Europi. U borbi protiv krijumčarenja droga do sada je u Iranu poginulo oko tri tisuće policajaca, kazao je Shamsian.

U MUP-u ističu da je veleposlanik Kirinu prenio poziv iranskog ministra unutarnjih poslova. Prilikom posjeta toj zemlji razmotrila bi se i mogućnost potpisivanja Sporazuma o suradnji u borbi protiv organiziranog kriminaliteta.

Kao još jedno zajedničko područje spomenut je i rad policije u ratnim uvjetima, s čim su se susrele obje države. Suradnjom na tom polju Hrvatska i Iran mogli bi svojim iskustvom pomoći drugim državama u organizaciji rada policije u takvim izvanrednim uvjetima, kažu u MUP-u.

Veleposlanik Shamsian i ministar Kirin složili su se kako, osim policijske suradnje, između dviju država postoji još prostora za usavršavanjem suradnje, pogotovo na području gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙