FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kirin i veleposlanik SiCG o bilateralnoj suradnji

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova IvicaKirin primio je danas u radni i oproštajni posjet veleposlanika Srbijei Crne Gore Milana Simurdića kojem u prosincu prestaje mandat,priopćeno je iz MUP-a.
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin primio je danas u radni i oproštajni posjet veleposlanika Srbije i Crne Gore Milana Simurdića kojem u prosincu prestaje mandat, priopćeno je iz MUP-a.

Ministar Kirin i veleposlanik Simurdić razgovarali su o bilateralnoj suradnji, a Kirin je iskazao spremnost da stručnjaci hrvatskog MUP-a svojim iskustvima pomognu kolegama u Srbiji i Crnoj Gori jer je, kako je rekao, zajednički interes regionalna stabilnost i borba protiv organiziranog kriminala.

"To možemo postići samo direktnom komunikacijom i bez nepotrebne birokracije. Intenzivna suradnja policije je ključ uspjeha, naročito na granici jer ako granica ne razdvaja kriminalce, onda ne bi trebala niti suradnju policija", kazao je Kirin.

Veleposlanik Simurdić izrazio je nadu da će se i ove godine nastaviti suspenzija viznog režima između dviju zemalja.

Kirin i Simurdić složili su se da se pojedini događaji koji su u javnosti prikazani kao nacionalno motivirani ne trebaju napuhavati, već da treba pustiti policiju da ispita sve okolnosti. U svrhu još bolje suradnje sa nacionalnim manjinama Kirin je najavio skoro imenovanje savjetnika za nacionalne manjine.

Osvrnuvši se na nedavni događaj kada je hrvatska policija zadržala gradonačelnika Leskovca zbog sličnosti imena i prezimena sa osobom za kojom je raspisana tjeralica, Kirin je izrazio žaljenje zbog tog događaja i eventualnih neugodnosti, ali je istaknuo kako je to bilo nužno i u skladu sa propisima.

Veleposlanika Simurdića je zanimala i politika MUP-a prilikom zapošljavanja policajaca, pripadnika nacionalnih manjina. Ministar Kirin je naglasio kako se tome itekako vodi računa, naročito na onim područjima gdje žive pripadnici nacionalnih manjina. Temelj toga je Strategija djelovanja "Policija u zajednici" jer je logično da policajac koji radi na nekom području prije svega pozna to područje i ljude, te da priča istim jezikom, kaže se u priopćenju MUP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙