FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran odbacio prijedlog o obogaćivanju urana u Rusiji

TEHERAN, 12. studenog 2005. (Hina/AP) - Iran je u subotu odbaciokompromisni prijedlog da uran za svoj nuklearni program obogaćuje uRusiji, inzistirajući da se to mora činiti na iranskom teritoriju.
TEHERAN, 12. studenog 2005. (Hina/AP) - Iran je u subotu odbacio kompromisni prijedlog da uran za svoj nuklearni program obogaćuje u Rusiji, inzistirajući da se to mora činiti na iranskom teritoriju.

Šef iranske nuklearne agencije Golamreza Agazadeh sastao se u subotu s ruskim izaslanikom Igorom Ivanovim i nakon sastanka naglasio da će se "iransko nuklearno gorivo proizvoditi u Iranu".

Njegova je izjava uslijedila dan nakon što su se pojavila izvješća da su Sjedinjene Države i Europska unija voljne prihvatiti kompromisni prijedlog prema kojem bi se Iranu dopustilo obogaćivanje urana u inozemstvu, pod strogom kontrolom, kako bi se osiguralo da iz tog procesa neće nastati atomska bomba.

Agazadeh je rekao da Iran ostaje otvoren drugim prijedlozima, poput njegova vlastita, da strane zemlje sudjeluju u procesu obogaćivanja urana koji bi se vršio na iranskom tlu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙