FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Andrej Kurkov u programu "Doručak s autorom"

PULA, 5. prosinca 2005. (Hina) - Najpoznatiji suvremeni ukrajinskipisac te jedan od četvorice autora izvan engleskoga govornog područjačiji su romani presudno utjecali na razvoj kriminalističkog romana uposljednjem desetljeću Andrej Kurkov, u sklopu ovogodišnjega 11. sajmaknjiga u Istri, gostovao je danas u programu "Doručak s autorom".
PULA, 5. prosinca 2005. (Hina) - Najpoznatiji suvremeni ukrajinski pisac te jedan od četvorice autora izvan engleskoga govornog područja čiji su romani presudno utjecali na razvoj kriminalističkog romana u posljednjem desetljeću Andrej Kurkov, u sklopu ovogodišnjega 11. sajma knjiga u Istri, gostovao je danas u programu "Doručak s autorom".

Govoreći ljubiteljima knjige, Kurkov je iskazao divljenje ozračjem koje vlada na pulskome festivalu knjiga i autora te je priznao da se osjeća kao da je na godišnjem odmoru.

Pritom nije mogao skriti iznenađenje boravkom u Puli i u Hrvatskoj, gdje se, po njegovim riječima, ponedjeljkom očito ne radi, nego dolazi na doručak s autorom kako bi se slušalo književnika.

"U Ukrajini ima dvanaest sličnih sajmova knjiga, ali se ni na jednom autoru ne nudi domaća rakija", rekao je, dodajući kako nije namjeravao pisati krimiće jer je pisao filozofske romane s dozom crnog humora.

No, kako je istaknuo, budući da živi u zemlji "kriminalne situacije i apsurda", bilo je normalno da počne pisati krimiće, koji su, kako drži, čisti realizam.

Razliku između američkoga i slavenskog krimića Kurkov vidi u tomu što u slavenskim krimićima ima više ljubavnih priča, a manje oružja.

"Američki autori krimića veći su profesionalci od slavenskih autora toga književnog žanra, a slavenski kriminalci su veći profesionalci od američkih", ustvrdio je.

Andrej Kurkov na ovogodišnjem se Sajmu knjiga u Istri predstavlja s dva romana - "Kako preživjeti s pingvinom?" i "Dobri anđeo smrti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙