FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leksikografski zavod objavio prodaju Leksikografske kuće na Interliberu

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Leksikografski zavod "MiroslavKrleža" oglasio je danas prodaju Leksikografske kuće, izložbenogprostora na ovogodišnjem međunarodnom sajmu knjiga i učilaInterliber.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Leksikografski zavod "Miroslav Krleža" oglasio je danas prodaju Leksikografske kuće, izložbenog prostora na ovogodišnjem međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliber.

Ravnatelj Leksikografskoga zavoda Vlaho Bogišić izjavio je kako je podizanje Leksikografske kuće bila "jednokratna inicijativa" te kako je uvjeren da bi svako manje hrvatsko sveučilište bilo sretno kad bi mu netko darovao knjige koje čine tu kuću.

Leksikografsku kuću, djelo arhitekta Željka Kovačića, čini drvena konstrukcija koja je potporanj osnovnim građevnim elementima, knjigama. Sazdana je od 2289 knjiga, svezaka starijih enciklopedijskih izdanja.

Njezina početna cijena, kako je danas izvijestio Leksikografski zavod, iznosi 200.000 kuna, a licitacija počinje u petak, 11. studenoga, u 18 sati, u petom paviljonu Zagrebačkoga velesajma na štandu 1c.

Leksikografski zavod će obavijest o prodaji Kuće s ponudom poslati i uglednim tvrtkama kojima će biti predloženo da, ako se odluče za kupnju, a ne raspolažu prostorom za njezin smještaj, Kuću - drvenu konstrukciju zajedno s pripadajućim knjigama - daruju školi po svojem izboru.

Ako do kupnje ne dođe, Leksikografski zavod poziva posjetitelje Interlibera da 12. studenoga u večernjim satima raznesu knjige s njezinih vanjskih zidova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙