FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovčanka Violeta Sabljarić pobjednica prve VIP Eureke

VIŠNJAN, 4. prosinca 2005. (Hina) - Violeta Sabljarić iz Karlovcapobijedila je s radom "Kompostiranje otpada biljnog porijekla" naprvom natjecanju učenika hrvatskih srednjih škola uznanstveno-tehnološkom stvaralaštvu "VIP Eureka"Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan.
VIŠNJAN, 4. prosinca 2005. (Hina) - Violeta Sabljarić iz Karlovca pobijedila je s radom "Kompostiranje otpada biljnog porijekla" na prvom natjecanju učenika hrvatskih srednjih škola u znanstveno-tehnološkom stvaralaštvu "VIP Eureka" Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan.

Na završnoj smotri, održanoj ovoga vikenda u Višnjanu, u konkurenciji 17 radova, kao druga se plasirala Katja Peršić iz Labina s radom "Utječu li meteorološki uvjeti na kvalitetu zraka?", a treće mjesto zauzeo je Stefan Cikota iz Zagreba s radom "Promatranje razvoja sunčevih pjega", priopćio je danas Media Val PR.

Radove je ocjenjivao međunarodni žiri, na čelu s dr. Željkom Andreićem s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta.

Pobjednika je nagradio generalni sponzor natjecanja VIPnet prijenosnim računalom s Vodafone Mobile Connect Cardom, drugoplasiranog mobilnim telefonom treće generacije (Nokia 6680) i VIPme CD boxom, a trećeplasiranog VIPme kompletom.

Učenici su svoje radove predstavili tzv. poster-prezentacijom i usmeno. U usmenoj prezentaciji najboljima su kolege sudionici ocijenili Igora Vučicu i Davora Cihlara, koji su predstavili svoj rad o sustavu za bežičnu digitalnu komunikaciju, dok su najbolje postere, prema mišljenju sudionika, imali Dalen Bernaca, koji je prezentirao projekt chata za slijepe, i Martina Platenik, koja je predstavila rad "Stavovi učenika prema inteligenciji".

VIP Eureka prva je ovakva smotra izvornih, samostalnih radova iz bilo kojeg područja prirodnih i društvenih znanosti i tehnologije s posebnim težištem na multidisciplinarnost u Hrvatskoj. Potporu tomu projektu razvoja mladih znanstvenika dalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, čija je predstavnica Marija Ivić-Kačan izrazila nadu da će smotra postati tradicionalna.

Voditelj projekta je Korado Korlević.

Dugoročni cilj projekta VIP Eureka je slanje najboljih učenika na slična natjecanja u svijetu, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙