FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mali Lošinj: otvorena nova najveća škola na jadranskim otocima

MALI LOŠINJ,11. studenog 2005.(Hina) - Ministar znanosti, obrazobvanjai sporta Dragan Primorac danas je svečano otvorio novu osnovnu školu"Maria Martinolića" u Malom Lošinju.
MALI LOŠINJ,11. studenog 2005.(Hina) - Ministar znanosti, obrazobvanja i sporta Dragan Primorac danas je svečano otvorio novu osnovnu školu "Maria Martinolića" u Malom Lošinju.

Ova škola, ukupne površine 4400 četvornih metara na četiri etaže sa 27 učionica je najveća škola na jadranskim otocima. Moći će primiti 600 učenika u jednoj smjeni.

Ministar Primorac je rekao da je prioritet Hrvatske da postane zemlja znanja. "Očekujem da će Hrvatska do 2010. godine postati najbolja i najkonkurentnija po znanju u regiji", rekao je ministar.

Također je obećao u ime Ministarstva da će pomoći i u izgradnji sportske dvorane uz ovu školu što je sljedeći investicijski zadatak.

Izgradnja škole se odvijala u dvije faze zajedničkim sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Malog Lošinja i Primorsko-goranske županije. U prvoj fazi je za postavljanje temelja uloženo više od 3,5 milijuna kuna u čemu je udjel Ministarstva bio 500.000 kuna. U drugoj fazi je za preostale građevinske radove uloženo više od 30 milijuna kuna što je Ministarstvo podmirilo u 80-postotnom iznosu, a ostalo Mali Lošinj i PGŽ. Ministarstvo je uložilo i dodatnih 2,5 milijuna kuna za opremanje škole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙