FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okončana jednomjesečna kriza u sinjskom SDP-u

SINJ, 4. prosinca 2005. (Hina) - Na sinoć održanoj ponovljenojizbornoj konvenciji Gradskog odbora SDP-a Sinja, kojoj novinari nisumogli prisustvovati, za novu predsjednicu gradskog odbora izabrana jeNataša Poparić, 43-godišnja diplomirana pravnica koja je u prošlommandatu obnašala dužnost tajnice Gradskog odbora.
SINJ, 4. prosinca 2005. (Hina) - Na sinoć održanoj ponovljenoj izbornoj konvenciji Gradskog odbora SDP-a Sinja, kojoj novinari nisu mogli prisustvovati, za novu predsjednicu gradskog odbora izabrana je Nataša Poparić, 43-godišnja diplomirana pravnica koja je u prošlom mandatu obnašala dužnost tajnice Gradskog odbora.

Kako se danas doznaje od nekoliko članova SDP-a koji su prisustvovali konvenciji, ona je uvjerljivo pobijedila protukandidata za tu funkciju dosadašnjeg predsjednika Gradskog odbora Velibora Miloševića.

Za zamjenika predsjednika je izabran Velibor Milošević, pobijedivši protukandidata Ivicu Panzu.

Iz istih izvora doznaje se kako je Mišo Varenina, koji je ponovno izabran za člana Gradskog odbora, na konvenciji rekao da Gradski odbor nije donio odluku o zabrani prisustvovanja novinara konvenciji, nego da je to samovoljna odluka Velibora Miloševića, od koje se Varenina ogradio.

Na ponovljenoj izbornoj konvenciji, koja je trajala čak 6 sati, izabrani su i Gradski odbor od 15 članova i Nadzorni odbor od 3 člana, čime je, uvjereni su članovi ti SDP-a, okončana jednomjesečna kriza u sinjskom SDP-u.

Kriza je počela točno prije mjesec dana, na izbornoj konvenciji održanoj 4. studenog, čiji rezultati nisu priznati zbog kršenja odredaba Statuta stranke da u izbornom povjerenstvu ne mogu biti kandidati za određene dužnosti, te da se u izboru mora poštivati natpolovična većina. Na poništenoj izbornoj konvenciji, za predsjednika Gradskog odbora bio je izabran predsjednik GO u prošlom mandatu Velibor Milošević s jednim glasom više od protukandidatkinje Nataše Poparić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙