FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kairo: Amr Mussa pozvao na što hitnije puštanje zapadnih talaca na slobodu

ZAGREB, 3. prosinca 2005. (Hina) - Glavni tajnik Arapske lige AmrMussa u subotu je pozvao na što hitnije puštanje na slobodu zapadnihtalaca koji se drže u zatočeništvu u Iraku, posebno pritom istaknuvšiime njemačke arheologinje Susanne Osthof, prenosi dpa.
ZAGREB, 3. prosinca 2005. (Hina) - Glavni tajnik Arapske lige Amr Mussa u subotu je pozvao na što hitnije puštanje na slobodu zapadnih talaca koji se drže u zatočeništvu u Iraku, posebno pritom istaknuvši ime njemačke arheologinje Susanne Osthof, prenosi dpa.

Mussa je izjavio kako je otmica Oshoffove i njezina vozača posve neshvatljivo i neopravdano. Pozvao je na što skorije puštanje i povratak domovina 43-godišnje arheologinje, jednog britanskog državljana, dvoje Kanađana i jednog Amerikanca. Svi su oteti tijekom studenoga, prenosi France presse.

Također je pozvao Sjedinjene Države da odmah prekinu vojne akcije na pobunjenička uporišta u Iraku, objasnivši kako drži da one potiču tenzije u zemlji. Akcije je ocijenio "opasnima".

Američka je vojska, u suradnji s iračkom vojskom, od 16. studenoga pokrenula nekoliko akcija u sunitskoj pokrajini Al-Anbar, nastojeći "ugušiti pobunjeničke akcije i pripremiti teren za izbore koji bi se trebali održati 15. prosinca", izvijestilo je američko zapovjedništvo. U tim akcijama trenutačno sudjeluje oko 3.000 američkih i iračkih vojnika.

I glavna sunitska politička stranka u Iraku, Islamska stranka osudila je vojne akcije koje se provode "pod izgovorom da se traga za teroristima" te je pozvala na "njihovo hitno obustavljanje". "Upozoravamo na ove akcije koje samo pogoršavaju stanje i produbljuju jaz između iračke vlade i naroda", stoji u priopćenju stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙