FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sadamova vojna odora na internet aukciji

BAGDAD, 26. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Aukcijska kuća izSjedinjenih Država pokušava prodati jednu od vojnih odora SadamaHuseina putem internet aukcije reklamirajući je kao "ultimativniartefakt" američkog rata u Iraku.
BAGDAD, 26. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Aukcijska kuća iz Sjedinjenih Država pokušava prodati jednu od vojnih odora Sadama Huseina putem internet aukcije reklamirajući je kao "ultimativni artefakt" američkog rata u Iraku.

Manion's International Auction House (www.manions.com) na prodaju nudi Sadamovu maslinastu uniformu s posebnim oznakama Sadamovog vojnog ranga na epoletama po početnoj cijeni od 5.000 dolara ali očekuje da će je prodati za mnogo više.

"U Manion'su smo imali još samo jednu Huseinovu uniformu a ona je na aukciji postigla cijenu višu od 20.000 dolara", kaže ta aukcijska kuća na svojim web stranicama.

Tvrtka kaže da je uniformu zaplijenio vojnik Treće pješačke divizije vojske SAD-a nakon što su američke postrojbe zaposjele bagdadsku zračnu luku u travnju 2003. godine.

Po vojnim pravilima za snage SAD-a u Iraku vojnicima je zabranjeno uzimati bilo kakav artefakt ili suvenir iz Iraka osim u vrlo rijetkim slučajevima, izjavila je glasnogovornica vojske SAD-a u subotu. Manion's je izjavio da će dio zarade od prodaje dati u humanitarne namjene.

Aukcija se zaključuje 1. prosinca, a do sada nije bilo ponuda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙