FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izborna konvencija DC-a u Zagrebu

ZAGREB, 3. prosinca 2005. (Hina) - Na Drugoj izbornoj konvencijizagrebačkoga DC-a danas je za novog predsjednika izabran Radovan Fuks,a predsjednica te stranke Vesna Škare Ožbolt predstavila jezagrebačkoj organizaciji prijedlog Glavnog odbora o osnutku "Croatiafonda".
ZAGREB, 3. prosinca 2005. (Hina) - Na Drugoj izbornoj konvenciji zagrebačkoga DC-a danas je za novog predsjednika izabran Radovan Fuks, a predsjednica te stranke Vesna Škare Ožbolt predstavila je zagrebačkoj organizaciji prijedlog Glavnog odbora o osnutku "Croatia fonda".

Radovan Fuks, koji je za predsjednika izabran kao jedini kandidat, rekao je da gradski DC ima mogućnosti za jačanje jer u Zagrebu živi četvrtina Hrvatske.

Oko 170 izaslanika, nazočnih današnjoj konvenciji, za potpredsjednike je izabralo Zorana Šanteka, Zlatka Dokazu i Miroslava Folnegovića Huleca.

Predsjednica DC-a i ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt rekla je da bi u "Croatia fond" ušle državne nekretnine kako se ne bi prodale, nego dale u najam da Hrvatska na njima može zaraditi.

Pritom je upozorila da mnogobrojne vrijedne nekretnine, poput onih koje je Ministarstvo obrane naslijedilo od bivše JNA, stoje neiskorištene.

U taj bi fond mogle biti uvrštene i nekretnine koje se namjeravaju prodati kako bi se povećala njegova vrijednost, napomenula je.

Prema tom bi prijedlogu fond, koji već imaju druge europske zemlje, bio uvršten na Londonskoj burzi, a procjenjuje se da bi vrijedio najmanje sto milijuna eura, doala je.

Vesna Škare Ožbolt smatra da bi takav fond, čiji bi osnivač bio Hrvatski sabor, privlačio ulaganja u Hrvatsku te da bi se na zemljištu koje je dano u najam moglo graditi i ostvarivati zarada.

Nazočne na konvenciji pozdravili su i mnogi predstavnici stranaka i neovisnih lista grada Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙