FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP BiH optužuje HTV da nanosi štetu Hrvatima BiH

MOSTAR, , 3. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava BiH Đapić- Jurišić, bliska HSP-u Republike Hrvatske Ante Đapića, u četvrtak jeuputila otvoreno pismo ravnatelju Hrvatske radio televizije MirkuGaliću u kojem je osudila tvrdnje iz nedavne televizijske emisije"Otvoreno" urednika i voditelja Tihomira Ladišića po kojima su Hrvatigranatirali Sarajevo, čime se, kako se navodi u pismu, nastavljakriminalizacija bosanskohercegovačkih Hrvata.
MOSTAR, , 3. studenoga 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava BiH Đapić - Jurišić, bliska HSP-u Republike Hrvatske Ante Đapića, u četvrtak je uputila otvoreno pismo ravnatelju Hrvatske radio televizije Mirku Galiću u kojem je osudila tvrdnje iz nedavne televizijske emisije "Otvoreno" urednika i voditelja Tihomira Ladišića po kojima su Hrvati granatirali Sarajevo, čime se, kako se navodi u pismu, nastavlja kriminalizacija bosanskohercegovačkih Hrvata.

U pismu se navodi da se Hrvati "notornim lažima žele prikazati agresorima na svoju domovinu BiH".

"Iako je iz svih relevantnih izvora potvrđeno da Hrvati nisu granatirali Sarajevo, a to potvrđuju i vojni stručnjaci, Vaš novinar smišljeno i dobro isplanirano želi cijelu svjetsku javnost usmjeriti na krivo donošenje zaključaka kako nisu samo četnici granatirali Sarajevo, nego su to radile i hrvatske postrojbe, čime jasno želi izjednačiti žrtvu s agresorom", navodi se u pismu HSP-a BiH Đapić-Jurišić.

Predsjednik te stranke Zvonko Jurišić izjavio je za Radio Herceg-Bosne da bi teze iznesene u emisiji "Otvoreno" mogle ugroziti pregovaračku poziciju Hrvata u BiH u predstojećim raspravama o ustavnim promjenama u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙