FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborski klubovi za prijedlog zakona o opskrbi krvnim pripravcima

ZAGREB,1. prosinca 2005. (Hina) - Saborski su klubovi danas u prvomčitanju poduprli Vladin prijedlog zakona o opskrbi krvnim pripravcima,koji bi trebao ujednačiti rad te povećati sigurnost i učinkovitosttransfuzijskog liječenja.
ZAGREB,1. prosinca 2005. (Hina) - Saborski su klubovi danas u prvom čitanju poduprli Vladin prijedlog zakona o opskrbi krvnim pripravcima, koji bi trebao ujednačiti rad te povećati sigurnost i učinkovitost transfuzijskog liječenja.

U skladu sa smjernicama Europske unije, Vlada predlaže ustroj registra davatelja krvi i jedinstveni nacionalni sustav prijavljivanja štetnih i neočekivanih događaja i reakcija.

U tu će se svrhu morati označavati svaki proizvedeni pripravak, od davatelja do bolesnika i obrnuto, i to na području čitave države.

Predstavnici klubova u kratkoj su raspravi ocijenili da će predloženi zakon krvne pripravke učiniti dostupnima u svim dijelovima Hrvatske, te da će znatno smanjiti opasnost zaraza putem pripravaka.

Upozorili su, ipak, da će, uz pet milijuna kuna predviđenih za informatizaciju i ustroj registra davatelja, primjena zakona iziskivati neprestanu materijalnu potporu.

Klubovi su najavili i da će prihvatiti Izvješće o provedbi plana statističkih aktivnosti za 2004., a sjednica je nastavljena raspravom o Izvješću o provedbi Nacionalne strategije za suzbijanje opojnih droga u 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙