FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra o državnom proračunu

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski će sabor sutraraspravljati o državnom proračunu od 98,8 milijarda kuna koji Vladapredlaže za iduću godinu, a temelji ga na gospodarskom rastu od četiriposto, inflaciji od oko tri posto te deficitu opće države od 3,3 postoBDP-a.
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski će sabor sutra raspravljati o državnom proračunu od 98,8 milijarda kuna koji Vlada predlaže za iduću godinu, a temelji ga na gospodarskom rastu od četiri posto, inflaciji od oko tri posto te deficitu opće države od 3,3 posto BDP-a.

Prihode Vlada planira od 93,9 milijarda kuna.

Proračunski manjak u cijelosti planira podmiriti prihodima od privatizacije, poglavito Ine i HT-a.

Najveći dio proračuna, oko 72 posto, odnosi se na mirovine, plaće proračunskih korisnika i zdravstvo, što se vidi i u stavkama za pojedina ministarstava. Tako je najveća stavka za Ministarstvo gospodarstva, pod kojim su i mirovine (27,9 milijarda), te za Ministarstvo zdravstva (18,4 milijarde kuna).

Među većim proračunskim korisnicima su i ministarstva financija, znanosti, turizma i prometa, obitelji i branitelja, obrane te unutarnjih poslova.

Osim u raspravi zastupnici mišljenje o predloženu proračunu mogu iskazati i amandmanima. Kad Vlada razmotri amandmane, konačno mišljenje o njima i o temeljnom financijskom državnom dokumentu daje Hrvatski sabor.

Raspravu o proračunu, koja obično traje satima, Sabor počinje tek sutra popodne.

U prijepodnevnu dijelu 17. sjednice zastupnici će raspravljati o Izvješću o radu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za prošlu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙