FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za financije i proračun podržao predloženi proračun za 2006.

ZAGREB,21. studenoga(Hina) - Vladin prijedlog državnoga proračuna zaiduću godinu, bez ikakvih je primjedbi, dobio potporu matičnogsaborskog Odbora za financije i državni proračun.
ZAGREB,21. studenoga(Hina) - Vladin prijedlog državnoga proračuna za iduću godinu, bez ikakvih je primjedbi, dobio potporu matičnog saborskog Odbora za financije i državni proračun.

Vlada predlaže da proračun bude 98,8 milijardi kuna, a temelji ga gospodarskom rastu od četiri posto, inflaciji od oko tri posto te deficitu opće države od 3,3 posto BDP-a.

Po prvi put, svi su prihodi i rashodi, evidentirani kroz državni proračun, kako posebni prihodi pojednih uprava i ministarstava, tako i prihodi od cesta, rekao je ministar financija Ivan Šuker.

Ministar je, odgovarajući članovima Odbora, rekao da se trenutno ne planiraju nikakve promjene poreza, odnosno poreznih zakona.

I dok se predsjednik Odbora Šime Prtenjača priklonio ocjenama iz Vlade da se radi o prvom uravnoteženom i potpuno transparentnom proračunu, predstavnici oporbe nisu raspravljali o najvažnijem financijskom dokumentu, najavivši da će to učiniti na plenarnoj saborskoj sjednici.

Predloženi je proračun bez primjedbi prošao i saborski Odbor za gospodarstvo, razvoj i obnovu, a uz manje zamjerke potporu je dobio u odborima za znanost i obrazovanje, za ratne veterane te socijalnu politiku i zdravstvo.

Oporbeni članovi Odbora za informatizaciju i medije zamjerili su Vladi da je u proračunu za iduću godinu zakinula Hrvatski sabor, posebno u stavci za informatizaciju te vanparlamentarnu suradnju.

"Kao da se netko pribojava da će Sabor biti destruktivan ako mu se osiguraju veća sredstva", ocijenila je predsjednica Odbora Željka Antunović (SDP), rekavši i da je, po njezinu mišljenju, predsjednik Sabora Vladimir Šeks trebao iskoristiti svoj položaj i "pritisnuti" Vladu da ne štedi na Saboru.

Nenada Stazića (SDP) smeta, pak, to što zastupnici nemaju računala u Saboru, to što i dalje rade s hrpama papira, što je, kaže, nesuvremeno i skupo. "Za jednu našu sjednicu treba posjeći manju šumu koliko se potroši papira", kazao je.

Na njegov prijedlog da Odbor amandmanom od Vlade traži više novca za rad Sabora, Andrija Hebrang je rekao da se o eventualnoj potpori HDZ-ovih članova Odbora tom prijedlogu prethodno mora dogovoriti sa Šeksom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙