FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ekonomsko-financijska problematika sustava zdravstva

OPATIJA,24. studenog 2005.(Hina) - Udruga poslodavaca u zdravstvu iHrvatski zavod za zdravstveno osiguranje organizirali su dvodnevnosavjetovanje pod nazivom "Ekonomsko-financijska problematika sustavazdravstva i zdravstvenog osiguranja" koje se održava u Opatiji.
OPATIJA,24. studenog 2005.(Hina) - Udruga poslodavaca u zdravstvu i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje organizirali su dvodnevno savjetovanje pod nazivom "Ekonomsko-financijska problematika sustava zdravstva i zdravstvenog osiguranja" koje se održava u Opatiji.

Govorit će se o ekonomsko-financijskim pitanjima koja se odnose na poslovanje HZZO-a i zdravstvenih ustanova u ovoj godini te će se procijeniti uvjeti poslovanja u 2006. na temelju analize najznačajnih elemenata kao što su poslovni rezultati, gubici u poslovanju te mogućnosti sanacije gubitaka u zdravstvenim ustanovama.

Uz to, bit će riječi o primjedbama i prijedlozima udruge na nacrt konačnog prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, sustav ugovaranja s HZZO-om i sustav plaća u zdravstvu.

Na konferenciji za novinstvo, održanoj prije početka savjetovanja, predsjednik predsjedništva Udruge poslodavaca u zdravstvu Vlado Jukić i članovi predsjedništva rekli su da ne mogu prihvatiti nacrt ovoga zakona.

Rečeno je bi, prema odredbama toga prijedloga, samo bolnice dobile 170 milijuna kuna manje sredstava nego do sada pa bi se jedva mogli pokriti osnovni troškovi liječenja te da bi u domovima zdravlja i poliklinikama stanje bilo još i gore.

Udruga poslodavaca u zdravstvu podržava inicijative sindikata da se donošenje tih zakonskih promjena odgodi kao i inicijativu sindikata za zaštitu materijalne osnove u zdravstvu, ali ne može podržati štrajk zdravstvenih djelatnika koji se najavljuje. Podržava i nastojanja sindikata da se zadrži sadašnja razina zdravstvenih usluga navodeći da će to biti teško provedivo zbog nagomilanog duga u zdravstvu koji će s krajem ove godine iznositi 1,8 milijardi kuna. Spomenuto je i da po odredbama novoga zakona vjerovnik može svoja potraživanja naplatiti s bolničkih računa čime se može ugroziti i isplata plaća zaposlenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙